Radar Detector - ??????? jak to działa ???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Radar Detector - ??????? jak to działa ???????
Ostatnio rozebrałem półke pod dźwignią zmiany biegów i odkryłem tam dziwne urządzenie o nazwie "Radar Detector"

Auto było ściągniete z niemiec więc ktoś troche tam "majstrował" przy nim.

Przez 4 lata urzytkowania mojega essiego nie miałem pojęcia o istnieniu tego patentu w moim aucie wiec nasuwa mi sie kilka pytań. Czy to urzadzenie wogóle działa skoro nie wiedziałem o jego istnieniu. Jesli nie działa to jak je podłączyć. Zastanawiam się jak działa takie urządzenie w praktyce i ile jest potencjalnie warte.

Może to normalny antyradar? Popatrz czy nie ma jakiegoś numeru wypisanego - jak ma to poszukaj w google
Ojciec miał taki podpięty pod radio, gdy było włączone - działał, na zewnątrz nic nie było widać, bo był właśnie schowany (ale nie pamiętam gdzie, chyba tuż pod szybą)

TO JEST ZWYCZAJNY ANTY RADAR , TO WIEM NAPEWNO ALE JAK TO DZIAŁA NADAL NIE MAM POJECIA. JAK BEDZIE SYGNALIZOWAC RADAR ZNAJDUJACY SIE W POBLIZU?

Cytat:
2005-09-17 20:51:16, Adam-NEB pisze:
TO JEST ZWYCZAJNY ANTY RADAR , TO WIEM NAPEWNO ALE JAK TO DZIAŁA NADAL NIE MAM POJECIA. JAK BEDZIE SYGNALIZOWAC RADAR ZNAJDUJACY SIE W POBLIZU?

Zazwyczaj jest to sygnał dzwiękowy, albo świetlny co w tym przypadku odpada skoro ktoś go tak ukrył. A jego zasada działania jest stosunkowo prosta wykrywa on fale nadawane przez policyjne "suszarki". (jeśli dobrze pamiętam to któres z mikrofal ale moge sie mylic)