Trzesie sie (126 p)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zrobilem mu ostatnio 400 km i od tej pory przy przyspieszniu (1 2 3 i 4 bieg) w polowie tak mneij wiecej nogi na gazie zaczyna mi sie trzesc dupa mojego maluszka,poczym jak wchodza wieksz eoborty to jest ok, a jak np wyrzuce na luzz to tez przechodzi taka fala drgan. Nigdy tak nie mialem. Myslalem ze to od przyspawaniej 15 cm chromowanej koncowki alen ie sadze bo wczesniej tez ja mialem tyle ze na srubach. No i slysze z tylu dziwne syczenie 0 jakby uciekalo z silnika powietrze - takie cyyyyyyyjk cyyyyyyyyk cyyyyk w rytmie pracy silnika. Mehcanikiem nie jestem ale zlookalem i wszystko sie wydaje byc ok. Co to sie moze dziac????

Zobacz czy masz wszystkie sruby mocujace tlumik

Niesamowite!!! osattnio wylecialy mi wraz z spzilkami te od strony klapy - teraz szybko zeszlem na ogrodek i faktycznie nie ma w srub na tym tylnim mocowaniu - nawet nie zauwazylem.szpilki na szczescie zostaly.wielkie dzieki!!!

Tez ostatnio mialem trzesiawke. Nie moglem znalezc przyczyny, powymienialem wszystko co sie dalo. Okazalo sie, ze przyczyna byla piasta w alternatorze. Wymienilem i nic nie trzesie.
Pozdro

jak każdy tutaj też tak miałem okazało sie, ze mam za ciasno zawory około 0,15 już jest ok

IJEEEEE ale kapa!!! to mój post z starego konta. nawet zapomnialem ze mialem taki nick ales odkopal dziada

sieeeeeeeeema zigzag

Cytat:
2003-08-07 15:57:22, zigzag pisze:
.... takie cyyyyyyyjk cyyyyyyyyk cyyyyk w rytmie pracy silnika. ....

kolego sprawdz czy moze nie masz peknietej sprężyny co pracuje na niej silnik albo czy nie pekła podstawka trojkątna pod sprężyną ...mi pękła kiedys ledwo dowlokłem fałweja do domu

[ wiadomość edytowana przez: HOMASZEK dnia 2005-09-27 20:53:22 ]