Co z ramkami na zegary ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
paru klubowiczow ma wiec ja prosze o szczegoly co jak i gdzie zanabyc, na forum jednoglosnie nikt nie ustalil czy takie cos ewentualnei zamawiamy i czy mamy na to ochote - ja bardzo.

ramkowicze! dac znac

chwila..cwikus ty pytasz jak wejsc w posiadanie chromowanych ramek budzikow?? qrde pozno jest i jakby slabo kumam..ale jesli o to pytasz to tu jest gg kolesia u ktorego zamawialem: 1951591 nazywa sie robert a tu sa nasze ramki..a wlasciwie moje bo fotka jest ode mnie

a jak mowisz o jakiejs tajnej akcji zanabywania ramek o ktorej nic nie wiem to wymacz za zamet ja chyba jeszcze sobie sprawie obramowki pokretel nawiewu pewnie to ma mniej zwolennikow niz ramki na zegary i pewnie nie zbierze sie odpowiednia liczba chetnych celem uzyskania rabatu..ale kto wie.. niema obramowek do espero..ale sa do poloneza..czyli sa do espero..bo to jeden pies

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-09-07 02:09:38 ]

Te ramki to już chyba były przecie swego czasu zamawiane grupowo. A później zaraz pechowcy poszukiwali szybek zegarów Coś chyba około 50 zeta (czyli tak jak w tej ofercie) liczyli sobie za te ramki o ile pamiętam. Gdzies jest duzy topic na ten temat. Chyba, że jakiś drugi rzut miau być. W zasadzie też byłbym chętny, tylko musze uprzedzić ASO żeby trzymali lub zamówili dla mnie szybkę... w razie co ochczywiście

[ wiadomość edytowana przez: the_undertaker dnia 2005-09-07 09:14:19 ]

tak tak, sorry za domyslna tresc posta.

chodzi o chromowki - dzieki za namiary. na przyszlosc na pewno sie ludziom przydaja

ja sobie kupie komplecik i na owiewy i na budziki bo fajnie to wyglada dla mnie.

Wszystko było w poscie "Alternatywa dla białych zegarów" czy jakos tak. A na giełdzie w gliwicach mozna juz obramówki kupic po 45zł.

A ja mam pytańko.
Z czego są wykonane te obramówki?
Cz jest to zyekła folia do przyklejania, czy też metalowe pierścienie?

Cena

Siakies stalowe albo aluminiowe zapewne, folia to to oczywiście nie jest. Szkoda, że swego czasu nikt tych ramek nie pomierzył dokładnie bo może u mnie na tokarni dałoby się to utoczyć i ewentualnie dac do chromowania.

No to wyciagnij budziki i zdejmij przednia czesc wraz z szybka. Trwa to dokladnie 5 minut
Potem mozna spowrotem wsadzic puszke zegarow.
Aby pomierzyc srednice obramowek i je zalozyc nie trzeba zdejmowac szybki wiec dlaczego miala by sie polamac ?

Ale jeszcze trzeba mieć chęci i w tym problem

Kiedy zamawialismy mniejsze pierscienie byly z aluminium, a ten na predkosciomierz chyba ze stali, bo byl troche ciemniejszy i mial inna fakture.

Chromowane ramki? Lepiej by wygladalo

a może podświetlane ramki, takim cienkim światłowodem czy jakimś świecącym drucikiem super to wygląda

Nie no już bez przesady. Ma wyglądać elegancko a nie jak choinka

W dzień są stalowe a w nocy pyk i daje takim ciepłym światełkiem że aż miło no prawie jak na święta

Ćwikus na giełdzie w Lgiwicach kupisz rameczki, ja kupowałem w zeszłą niedzielę... normalnie kosztują 50 zł, po chwili negocjacji 45

hmm jedna uwaga..nei wiem jak koledzy kupujacy hurtowo ale moje wszystkie 3 ramki byly z tego samego materialu nie bylo ani roznicy w fakturze ani w kolorze.. cwikus jak zamowisz i zalozysz ramki na nawiewy to rozumiem ze moge liczyc na fotke

ja mam wszystkie z jednego materiału. Koszt moich ramek to 42 zł. 35 za ramki reszta to przesyłka. A szybka wraz z tym czarnym plastikiem na który zakladamy ramki jest jeszcze przykrecona jedną srubą od spodu budzików. Wyjecie szybki to pikus, trzeba miec tylko duze rece.

Cytat:
2005-09-07 14:30:27, Czarek_Rej pisze:
ja mam wszystkie z jednego materiału. Koszt moich ramek to 42 zł. 35 za ramki reszta to przesyłka. A szybka wraz z tym czarnym plastikiem na który zakladamy ramki jest jeszcze przykrecona jedną srubą od spodu budzików. Wyjecie szybki to pikus, trzeba miec tylko duze rece.

szybke wraz z plastikiem wyjmuje się spoko.. po co duże ręce to nie wiem

ale sama szybka jest przyklejona do tego czarnego plastiku i żeby wsadzić największy pierścień trzeba wyjać szybkę... i tu zaczynają sie schody

ja podważyłem nie w tym miejscu co trzeba i pękła.........

aha propos ramek na nawiewy... to jestem ciekaw jak to jest spasowane, bo dużej ilości miejsca na obramówkę nie ma

jak ktoś załozy to che to na zywo zobaczyć

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-09-07 16:46:25 ]

Cytat:
2005-09-07 16:41:20, Kolber7 pisze:
...i żeby wsadzić największy pierścień trzeba wyjać szybkę... i tu zaczynają sie schody

A gucio prawda. Wystarczy wepchnac najwiekszy pierscien na sile (ugnie sie minimalnie, ale nie odksztalci). Jest troche wiecej zabawy z klejeniem, ale nie powiem zeby bylo to specjalnie trudne, a 30zl zostaje w kieszeni na nowa szybke

Cytat:
2005-09-07 16:41:20, Kolber7 pisze:
ale sama szybka jest przyklejona do tego czarnego plastiku i żeby wsadzić największy pierścień trzeba wyjać szybkę... i tu zaczynają sie schody ja podważyłem nie w tym miejscu co trzeba i pękła.........

Yyyy, a po co wyjmować szybke?? Toż ten najwiekszy pierscień wkłada sie przez otwór na dole obudowy. Eh, nie przeczytałeś jak to sie robi i masz teraz pękniętą szybke

Cytat:
2005-09-07 17:03:17, Adam4302 pisze:
Yyyy, a po co wyjmować szybke?? Toż ten najwiekszy pierscień wkłada sie przez otwór na dole obudowy. Eh, nie przeczytałeś jak to sie robi i masz teraz pękniętą szybke

no nie przeczytałem

ale przez dół nie wchodziło .... więc postanowiłem trochę szybkę od dołu podgiąć zeby weszło i szczeliła

ale nie ma tego złego... jest cała porysowana w kilku miejscach zmatowiona, więc tym bardziej opłaci sie zmienić..... ale jak na razie w katowicach nie znalazłem

do chorzowa mi się jechać specjalnie nie chce....... mam ponadto ważniejsze wydatki....

wczoraj przy okazji wymiany klocków zauważyłem że mam pęknięty ostatni zwój w przedniej prawej sprężynie

żyć nie umierac, od razu pójda obie na wymianę, przy okazji chyba opłaci się wymienić amorki bo nie są aż takie drogie, a jak już kolumne się wyjmie to może od razu wsadzić nowe.... dochodzą do tego jeszcze końcówki drążków kier,,, bo chyba to one stukają na dziurach.....

ehhh kocham to auto