Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-07-22 19:01:16 Czyli zamiast kata ? ![]() Teraz pomyśl czemu się lepiej zbiera. Podpowiem. A) Przebieg Twojego auta. B) Brak katalizatora. Więc żadna zasługa w tym strumienicy... |
![]() kakq Avensis 2001 D4D Warszawa-Gocław | 2004-07-24 10:25:14 A w 1,5 jakas tania metoda..... |
![]() Stanko Citroen AX 1.0 Spot Bobrek-Oświęcim | 2005-09-19 14:00:00 Szczerze mówiąc takiej odpowiedzi się spodziewałem, w stylu daj sobie spokój, nie kombinuj i tak nic z tego nie będzie. Widze że nie ma sensu pisać nic na temat jakikolwiek przeróbek bo odzew i tak negatywny ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-09-19 14:08:00 nie zrozumiales sensu tego co napisalem chyba..mozesz sobie wsadzac strumienice ale uzyskany efekt bedzie raczej zwiazany z tym ze usuniesz katalizator i odetkasz wydech niz z jakimis magicznymi wlasciwosciami strumienicy..i nie obrazaj sie na to ze ktos jest sceptyczny wobec twojego braku szacunku do fizyki i do tego ze ktos dlugo siedzial zanim taki czy inny wydech obliczyl dla danego samochodu..ty chcialbys pojsc na skroty i dobrac cos na oko..moze ci sie to uda a moze nie..
a ja poprosilem cie o prosta rzecz..skoro nie ufasz opiniom na tym forum to prosilem zebys przedstawil jakies alternatywne zrodlo wiedzy kogos kogo uwazasz za eksperta..ale chyba sie nie doczekam z tego co napisales ![]() |
![]() Stanko Citroen AX 1.0 Spot Bobrek-Oświęcim | 2005-09-19 14:23:48 Nie napisałem że są jacyś psedo na tym forum tylko na internecie znalazłem sporo wypowiedzi ludzi którzy, wypowiadają się na ten temat nie mając żadnych doświadczeń ani dowodów, bo tak słyszeli i tak powtarzają. A zapytałem o opinie osób którzy coś takiego mają albo mieli. I naprawde nie obrażam sie o byle co, musiałbyś się bardziej postarać zeby mnie wkurzyć ![]() ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-09-19 14:27:00
oki..obiecuje poprawe..w sensie ewentualnego starania sie ![]() ![]() ![]() no ofense of kors ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-09-19 17:31:54 Strumienica działa ale... tylko w wąskim zakresie obrotów.
Tzn mozesz sobie wyliczyc i zamontowac strumienice, ktorej pozytywny efekt bedzie sie pojawial, gdy silnik bedzie mial np. 3000 obr/min. Wówczas zjawiska falowe spowodują że spaliny będą wyrzucane z wydechu. Niestety oznacza to, że w pozostałym zakresie obrotów spaliny natrafią na większy opór. Z tego powodu strumienice stosuje sie tylko w silnikach, które pracują stale z tymi samymi obrotami, np. w lokomotywach, gdzie silnik diesla napedza jedynie prądnicę. |
![]() Stanko Citroen AX 1.0 Spot Bobrek-Oświęcim | 2005-09-20 13:16:21 Robercie a jak to jest z tłumikiem przelotowym też pracuje w jakims pasmie obrotów czy jest juz bardziej elestyczniejszy niż strumienica? |