Spalanie i przyspieszenie DU Espero 2.0 i 2.0 automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka jaka jest roznica miedzy tymi dwoma modelami, najlepiej jakby ktos podał i na gazie i na benzynie

Skrzynia manual, spalanie petrol to 8-10 litrów, LPG 8,5-11, jazda spokojna (zasadniczo), mieszana miasto/szosa, przyspieszenia zadowalające choć wzbić w powietrze jeszcze mi się nie udało

sorry popiepszyl mi sie temat

[ wiadomość edytowana przez: Bartek1112 dnia 2005-09-14 20:28:44 ]

2.0 automat
PB:
- miasto ok. 12l.
- trasa ok. 9l.
gaz:
- miasto ok. 14-17l.
- trasa ok. 9,8-11l.

Napewno lepiej chodzi na PB - skrzynia lepiej redukuje więc przyśpieszenia są lepsze. Na gazie jest nieco gorzej - automat jest bardzo czuły na jakość gazu więc jak się czasem zdarzy szajs to jest słabiutko, jednak jeśli gaz jest ok nie ma aż tak wielkich różnic (choś jak wspomniałem są odczuwalne).

Aha - auto z klimą, lubię czasem wystartować z pod świateł i rzadko redukuję na N na światłach (a trzymanie na D z wciśniętym hamulem dość znacząco wpłwywa na spalanie w mieście).

Jeśli się zastanawiasz nad automatem - to się nie zastanawiaj... jest git. (komfort jaki masz zupełnie gratyfikuje większe spalanie)

co prawda mój to nie 2.0 tylko 1.8 ale też coś napiszę

na PB się nie wypowiem bo prawie wcale nie jeżdżę,

na LPG - MIASTO = OK 13,5 L
- TRASA = OK 9,5 L

ZGADZAM SIĘ Z elChopin - em że automat jest git i teraz już nie bardzo bym chciał manuala

jednak mój esperal chodzi wyraźnie lepiej na LPG

ja z kolei nigdy nie przerzucam na "N" zawsze jeżdżę na "D"

czyli widze ze jest roznica miedzy automatem a manualem w spalaniu i to dosc znaczna...hmm ja jeszcze nie wybrałem ale ojciec cos tam mowił ze znalazł ładnego automata..wiec dlatego sie pytam i orientuje

ja bym nie mógł jeździć samochodem w leniwcu -
ale wielu tak mówiło i ja zaczeli , to nie chcę spowrotem manuala
co do spalania to silnik 2.0
gaz
trasa jak narazie 9-10 ( nie mialem jeszcze mozliwosci wyskoczyc w dluga spokojna trase - wtedy napewno zejdzie nizej- polonezem potrafilem zejsc do 8.5 gazu)
miasto 10-12