MotoNews.pl

SPRZEDAM ESPERO 2.0 CD bordowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
SPRZEDAM
ESPERO 2.0 CD
Przebieg: 106.000 km - w Polsce 8.000 km

Miał przerysowane drzwi kierowcy i lekko wgięte drzwi pasażera (z lewj) -naprawione, nie ma śladu - wszystki szyby oryginalne oczywiście.

Auto sprowadzone w pażdzierniku 2004 r. do Polski z Niemiec.
Jestem pierwszym właścicelem w kraju (nie licząc osoby sprowadzającej auto - miała je zarejestrowane na siebie dokładnaie 1 dzień).

Po sporwadzeniu wymienione sprężyny z tyłu od VECTRY GT , kable wysokiego napięcia, świece, końcówki drążków (przy okazji ustawiania geometrii podwozia), termostat, szczęki tylne i cylinderki, filtry, oleje, płyn chłodniczy, płyn hamulcowy - Wszystko jest świeże

Bogate wyposażenie:
-Klimatyzacja - chłodzi jak szalona - jest szczelna, działa natychmiastowo
-ABS - działa bezbłednie i płynnie
-Poduszka powietrzna - raczej działa - nie sprawdzałem
-Pełna elektryka - 4 szyby, lusterka (lewe podgrzewane), centralny - wszystko działa

Wnętrze jest BARDZO ZADBANE - welurowa tapicerka jest czysta, nie poprzecierana czy porwana. Plastiki kompletne, całe, nie porysowane. Chropowata struktura kierownicy, stan tapicerki, niezniszczone oryginalen nakładki na pedały, cały oryginalny mieszek dzwigni zmiany biegów - WSZYSTKO TO ŚWIADCZY O MAŁYM PRZEBIEGU AUTKA I O TYM ŻE JEST ZADBANE.

Autoo jest zadbane, komfortowe, całkiem ekonomiczne. Kimatyzacja okazuje się być niezastąpiona w lato. Nie wymaga dodatkowych opłat, czy napraw. Siadasz i jedziesz - komfortowo i bezpiecznie (ABS,poduszka - wszystko sprawne).

AUTO ZADBANE, 100 % SPRAWNE, CZYSTE, GOTOWE DO JAZDY, BEZ DODATKOWYCH OPŁAT CZY KOSZTÓW.

GRATIS - 4 szt. opon zimowych FULDA w dobrym stanie (kupione nowe w sklepie)

Przegląd do września 2006, OC do 10.2005r. - niedługo przełużę

cena: 9.200 zł - do negocjacji oczywiście
Augustów
woj. podlaskie
508-281-770
cbucko@interia.pl

[ wiadomość edytowana przez: Czarecki dnia 2005-09-14 23:23:56 ]

A gdzie są chlapacze? Czemu ogrzewane jest tylko lewe lusterko, powinny grzac obydwa. Ogólnie auto fajne.

Cytat:
2005-09-15 07:33:22, Czarek_Rej pisze:
A gdzie są chlapacze?

Wyposażenie dodatkowe

Cytat:
Czemu ogrzewane jest tylko lewe lusterko

Kol.Czarecki kierował się ikonką na przycisku ogrzewania lusterka... oczywiście w Anglii ogrzewane jest tylko prawe

no nawet ładny esperak szkoda ze nie w gazie

Cytat:
2005-09-15 10:38:34, piotr_ek pisze:
Kol.Czarecki kierował się ikonką na przycisku ogrzewania lusterka... oczywiście w Anglii ogrzewane jest tylko prawe

Hmm, śmiejecie się z tego lusterka, ale jeśli to Espero z 1995 roku (bo w ogłoszeniu nie pisze) i z Niemiec, to możliwe że tylko lewe jest podgrzewane - u mnie jest tak samo, i myślałem że po prostu przy prawym mi się kabelek odpiął, ale teraz już zwątpiłem...
Swoją drogą naprawdę ładne i zadbane Espero (szczególnie w środku)

Niech tu Tomek Mydłowski wpadnie i mnie ewentualnie poprawi
Przednie nadkola jakoś dziwnie dla mnie założone.
Może się nie znam, ale na zdjęciach wygląda jakby ten Esperak był kiedyś wersją hatchback - nierówno spasowana klapa
Ale mogę się mylić.
Jeżeli tak to cena atrakcyjna

Link do aukcji na allegro
A co do lusterka, to seryjnie zawsze oba lusterka były podgrzewane, nawet w najtańszej wersji (pomijam modele z ręczną regulacją lusterek).
Więc tu albo sie tylko zepsuło, albo cos jest kombinowane.

-----------------
czasem tu zaglądam

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2005-09-15 21:36:43 ]

mi tez ttylko lewe podgrzewa, rocznik 95 z niemiec...

Autko jest z 1996 roku.

Lusterko rzecz ważna - ale bez przesady.
Nic przy lusterkach nie kombinowałem, nie sugerowałem się żadnymi ikonkami - po prostu grzeje tylko lewe. Czemu nie grzeje prawe ? Pojęcia bladego nie mam - może tak ma być, może mu się nie chce, może kabelek odpadł. Nie zauważam tego, wieć nie mam motywacji żeby bawic się w detektywa.

Auto raczej nie było hatchback-kiem. Nic na to nie wskazuje - szyby są oryginalne, podłoga nie ruszona, geometria wporządku. Klapa faktycznie idealnie nie pasuje - ale to nie moja "robota".
Może ktoś ją nieudolnie regulował, może kiedyś była malowana bo szwb walnął w coś przy cofaniu, a może to niedociągnięcie fabryczne (wystarczy poogląda nowe auta w salonach, żeby stwierdzić iż fabryki wcale nie są takie precyzyjne w montażu elementów).

Auto nie ma gazu, bo jak go kupowałem gaz kosztował ponad 2 zł, a bezyna mniej niż 3,5 - przy moich niewielkich przebiegach nie było sensu. Dziś już bym gaz zainstalował. Cena jest rozsądna, więc i nawet z późniejszym montażem gazu nie wyjdzie drogo.
Zamiast gazu autko ma klimatyzacje i ABS. Wszystko sprawne. Większość starszych autek ma niby sprawną klimę tylko trzeba "nabić". Wiadomo że to bzdura. Jak tylko nabić, to czemu sprzedający nie zainwestował 100 zł ? Bo klima jest zajeżdżona, albo uszkodzona po wypadku i zamiast "nabijania" trzeba wydać pewnie grubo powyżej 1000 zł na naprawę. W moim autku klima działała zawsze. Po sprowadzeniu była sprawdzona - była szczelna, nie wymagała "nabicia". Całe lato jeździłem na klimie - cudowny wynalazek. Dziś nadal klimatyzacja działa doskonale i niec jej nie dolega. Zaczyna działać po kilku sekundach od włączenia, a po ok. 30 sekundach prawie że mrozi. Proponuję więc skupić się na tym elemencie wyposażenia pojazdu

Z ceny zejdę do 8.800 zł - po zobaczeniu żywej gotówki coś jeszcze spuszczę