Mam taki problem. Tydzień temu załozyłem sobie LPG II generacji (reduktori elektrozawór LOVATO i emulator STAG?). Na początku wszystko było dobrze tylko nie przyspieszał na gazie więc na rurce dolotowej powietrza załozyli zwężenie podobno to powoduje lepsze zawirowanie powietrza i było faktycznie OK. Ale po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów zaczęły się problemy tzn zaświecił się CHECK ENGINE i spadły wolne obroty na LPG i benzynie. A potem to juz codziennie musiałem resetowac komputer i regulować instalację a po jakimś czasie znów to samo. Ostatnio przestawiałi mi tryby emulacji (3 tryby) ale to nie pomogło dalej to samo. Ostanio zaproponowali mi odcinanie kontrolki na gazie ale nie wiem czy to o to chodzi. Poradźcie co z tym zrobić bo się na tym nie znam i jestem zrozpaczony. Przedtem autko chodzilo jak złoto.
nier zgadzaj sie na odcinanie kontrolki, skoro są takimi "fachowcami" to powinni rozwiązać ten problem a nie go omijać
moje zdanie jest takie: zapłaciłeś to WYMAGAJ, bądź upierdliwym klientem
witam
Mozesz mieć to spowodowane eksperymentami w dolocie powietrza. Lub źle dobranymi elementami instalacji.
Ale takze sprawdź czy nie masz tam przypadkiem systemu OBD bo w tych modelach już był od 1996 roku.
Sprawdx czy masz 2 sondy lambda 1 przed katalizatorem a 2 za katalizatorem. Jeśli tak to tylko sekwencja.