MotoNews.pl

OT Heble tył w Saxo 97 rocznik bodajże

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam... trezba sie dobrac do hebli na tyle w Saxo... jak to dziadostwo rozlozyc ? leje plynem hamulcowym po kole i jezdni.. dzis wpada klient zeby to zrobic ? przod klocki wymienione teraz te bebny cholerne zdjunc ? moze ktos ma namiar na pdfa/skan ?

odeslijcie go do ASO citroena bo u was nic nie dziala

taaa jeden silnik - breda w73 korby od kaluzy... drugi czeka na zlozenie (wszystko gotowe) ten co sie na brodnicy wysypau... po drodze zlozony gtx teraz ma warsztat wchodzi trabi 1.3... rzeczywiscie nic nie dziala

tak, i wszystko to złożył siwy

sam bez niczyjej pomocy

szpecjalysci siem odezwali

siwy to tam w kanale zerował jak sam sie przyznał w jednym z topicow

w kanale to ja weekend spedzilem jak parcha 2rotora robilim

o przepraszam ja tez bylem w tym kanale

na temat: jesli sa bebny jak w wiekszosci citroenow to musisz podwazyc i zdjac dekieklek oslaniajacy nakretke mocujaca lozyska, odkrecic ja (jest kolneirzowa wiec przydaloby sie miec nowa do montazu), nastepnie zdejmujesz beben i masz dostep. P.S.

zabojady maja takei patenty jak np inne cylinderki na prawa i lewa strone albo sztywne przewody hamulcowe z dwoma rodzajami koncowek kazdy. Zwroc na to uwage jak bedziesz kupowal czesci.

dokladnie tak jak Kosa pisze. najpewniej mussiz zbic dekielek. moze tez byc tak ze beben trzyma sie na dwoch mniejszych srobkach przykrecony do piasty cos jak w maluchu ale to to zauwarzysz odrazu. jutro moge zerknac jak u mamy w C3 jest, podejrzewam ze uklad hamulcowy jest bardzo podobny. A i jak bedizesz kupowal szczeki, bo moze wyniknac taka potrzeba, to zwroc uwage czy dostajesz dobre zabojady maja po kilka kompletow do jednego modelu, i bardzo czesto odkeljaja sie okladziny, niby wsio okej a podwarzysz delikatnie srubakiem i odpada cala okladzina. Robilem kiedys w renaulcie to sie naogladolaem takich kwiatkow.

Moja mama mam ZX'a i tez z tylnymi hamulcami jest problem. Cylinderki zaczely cieknac po 35tys km od wyjazdu z salonu. Obecnie zatarta jest linka recznego z prawej strony, a zeby ja wymienic, trzeba zdjac oslone terminczna nad ukl. wdechowym. Rewelka po prostu....

cghyba niektorzy handlarze maja racje twierdzac ze wszytsko na F to gowno: fiaty, fordy i francuskie

dzieki chlopaki za pomoc... kumpel sie konsultowal z mechesem i trzeba sciagacz wziasc od niego zeby sciagnac ten beben i wymienic cylinderek. Francuzy smierdza..

z francuskich rzeczy to dobra jest tylko jedna rzecz (wlasciwie czynnosc)

a podobno nie potrafia robic aut i maja kiepskich kierowcow.... patrz citroen + loeb...

a to prawda ze citroen wycofuje sie z wurca ?

a to bylo wiadomo juz rok temu. pug tez.

no myslalem ze to pogloski.. ciekawe kto Loeba przygarnie... ale pewnie wojna kontraktow bedzie

citroen mocno naciska na fia w sprawie zmian przepisow i moze jak jakos sie dogadaja i citroen zapowie ze w 2007 wroci z C4 WRC to loeb bedzie rok jezdzil prywatna xsara. ale co z tego bedzie chui wi.

fajno ze colin bedzie jechal RAC fabia WRC. ciekawe ile oesow przejedzie zanim wydzwoni

yyyy pół