Jak ustawic zapłon w DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie jak ustawic zapłon w 1.6 dohc czy lepiej z opuznieniem czy moze lepiej z wyprzedzeniem.

to zalezy czy na benie czy na gazie.

moj chodzi teraz na bardzo wczesnym.

ok 15 stopni.moze 18.

niewolno dac wczesniejszego niz taki przy ktorym cofa przy gaszeniu lub stopuje rozrusznik.

ma byc najwczesniejszy z mozliwych.

moj na pozniejszym nie ma zycia i nie chce zapalac.

a teraz na gazie fajnie zapala i trzyma ladne wole obroty ok 800.

Chodzi na gazie i własnie zalezy mi na tym aby fajnie odpalał i trzymał obroty. wczeznij miałem problem z obrotami gdy dojezdzałem np. do skrzyrzowania na luzie obroty spadały i czsami potrafił zgasnac, niewiem od czego to ale chyba nie od zapłonu tylko cos z gazem nie tak mam.

dzieki za odpowiedz

Cytat:
2005-12-03 00:31:49, Delta pisze:
Chodzi na gazie i własnie zalezy mi na tym aby fajnie odpalał i trzymał obroty. wczeznij miałem problem z obrotami gdy dojezdzałem np. do skrzyrzowania na luzie obroty spadały i czsami potrafił zgasnac, niewiem od czego to ale chyba nie od zapłonu tylko cos z gazem nie tak mam. dzieki za odpowiedz

jaki masz filtr powietrza?? zwykly czy stozek??
jak masz stozek to sprobuj zalozyc zwykly....
jezeli nie to to raczej ustawienia gazu...
moze miec za duzo i wtedy go "zalewa" albo moze miec za malo...
musisz probowac metada prob i bledow wyregulowac gaz. tylko zapamietaj terazniejsze ustawienia zeby jakby co to powrocic do nich

Mam zwykły filt powietrza. A z tym gazem musze jechac chyba na stacje gdzie reguluja go bo od dłuzszego czasu mam rozlegulowany gaz i wariuje mi spalanie. Chyba nadszedł czas na wymiane filtra powietrza bo ma juz troche kilometrów przejechane. Moze jakis storzek albo cos pokabinuje z węglem aktywnym w filtrze i zobaczymy co z tego wyjdzie

jaki masz uklad zaplowony? z regulatorem odsrodkowym czy jakis digiplex? jezeli z regulatorem tow arto przed jakakolwiek regulacja zadbac o to, by regulator byl w pelni sprawny. Co do obrotow- to raczej nie wina kata ustawienia zaplonu lecz ukladu paliwowego/instalacji gazowej. Stozek do gazu..hmm czarno to widze. Doprowadz do ladu uklad ktory masz zamontowany a dopiero potem kombinuj nad poprawianiem go. Takei jest moje zdanie