Zmotoryzowane kroliki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stowarzyszenie Pomocy Królikom www.kroliki.net jest organizacja propagującą wiedzę na temat prawidłowej opieki nad tymi zwierzętami.
Obok stałych akcji jak np. apelu o niesprzedawanie królików młodszych niż 8 tygodniowe, itd. SPK zajmuje sie rowniez porzuconymi zwierzętami znajdowanymi w pudełkach na klatkach schodowych, na śmietnikach i podrzucanych innym osobom np. do ogródków.
Ten problem dotyczy głównie dużych miast w Polsce: Warszawy, Krakowa, Gdańska, Wrocławia i Poznania.

Czasami potrzebny jest transport królików do nowych opiekunów.
Gdyby ktoś z Was chciał się zainteresować sprawą to zapraszam na stronę internetową i forum.
www.kroliki.net
http://www.forum.kroliki.net/

Pozdrawiam

PS SPKD jest stowarzyszeniem o osobowości prawnej.
Numer KRS - 0000237887

Ja na króliczkach się nie znam... ale zwierzaczki fajne

Ja lubie króliki

ja lubie wszystkie zwierzatka... a najbardziej gorace kociaki

Potrafia sie zaprzyjaznic.
Inicjatywa SPK powstała z prawdziwej potrzeby chcociaz na pierwszy rzut oka brzmi to komicznie.

W sumie organizacja działa od 3 lat - pierwszy rok - jak klub, drugi jako stowarzyszenie jawne, od paru miesiecy ma osobowosc prawną.

Od czasu do czasu spotykamy sie z nieznanymi ludzmi, np. na stacjach benzynowych i przekazujemy kroliki ktore potem ktos odbiera w innym miescie.
Chetnie odpowiem na pytania "jak to działa i dlaczego" bo jesli ktos nie zetknął się z problemem to ma tylko uśmiech na twarzy.

Janku, nie dobieraj tego do siebie.
To forum, to loża szyderców

Zresztą dla ludzi z małych miast (moje ma 20.000) ten problem nie istnieje.
I dla mnie królik to poprostu stworzenie na biad, podobnie jak kura, czy świnka.

No ale pies i kot to juz co innego

och, szyderstwo nie jest mi obce....i wbrew pozorom mile widziane.

Probuje Was zainteresować tak oryginalną działalnością nawet jeśli nie jesteście nią zainteresowani. Mi ona bokiem wychodzi...ale tak juz to jest.
Lepiej tez wiedziec co w trawie piszczy i czym sie konczą nieprzemyslane zakupy tak zwierząt jak i aut z niepewnych źródeł, nie?

Czy to forum urządza zjazdy i spotkania jak królicze?

Oj wypraszam sobie ... ja tu z nikogo nie szydze.

Kisztan

Raczej staramy sie nie reklamować tu innych for... ale jak ktos będzie zainteresowany królikami to na pewno odwiedzi Waszą stronke

Co do spotkan to tak.. mamy zloty..lub jak ktos woli zjazdy. Typowo PGowego nie było, ale należymy do różnych innych klubów też i to dzieki nim udaje nam się czasem spotkac twarzą w twarz.
Marzy mi sie jednak spotkanie typowo z PG.. może kiedys

[ wiadomość edytowana przez: storm dnia 2005-09-17 13:07:36 ]

Jeżeli ten temat wychodzi poza zakres "Po Godzinach" to oczywiście można go poddać "moderacji". Nie tyle chodzi o reklamę co o motoryzacje. Nawet mamy naklejki "królik w samochodzie" he he, ale ja z taką nie jeżdzę bo jest za duża.
Staram się za to naklejać makowe jabłka.

(A szyderstwa to ostoja literatury.)

Mnie się nie wydaje by wykraczał poza zakres PG

Mam tylko nadzieje ze będziesz sie udzielał także w innych wątkach

Moim zdaniem pomysl jest tak abstrakcyjny (w pozytywnym znaczeniu) i zakrecony (tez pozytywnie) ze idealnie pasuje do PG i do nas zakreconych (tez pozytywnie) ludkow i luduvek

pozdr dla rabbit power

nie uwazam zeby watek wykraczal poza "ramki" PG. watek nie zostanie poddany moderacji.

co do zlotu pg to marzy mi sie cos takiego, i mam malutki plan. moze kiedys uda sie go zorganizowac, ale narzie ciiii.

a kroliki sa fajne np Bugs czy Roger.

"Mam tylko nadzieje ze będziesz sie udzielał także w innych wątkach "
Z pewnoscia. Na tyle oczywiscie na ile czas mi pozwoli.
Motoryzacja w koncu dotyka każdego, a serwis samochodowy to jedyne prawie miejsce gdzie mogę dać upust swoim emocjom he he he.

[ wiadomość edytowana przez: Jan_Kreisler dnia 2005-09-17 13:22:59 ]

[ wiadomość edytowana przez: Jan_Kreisler dnia 2005-09-17 13:23:26 ]

Cytat:
2005-09-17 13:06:37, storm pisze:
Oj wypraszam sobie ... ja tu z nikogo nie szydze. Kisztan ....

Ale ja chyba TAK

Cytat:
2005-09-17 13:20:25, Jan_Kreisler pisze:
"Mam tylko nadzieje ze będziesz sie udzielał także w innych wątkach " Z pewnoscia. Na tyle oczywiscie na ile czas mi pozwoli. Motoryzacja w koncu dotyka każdego, a serwis samochodowy to jedyne prawie miejsce gdzie mogę dać upust swoim emocjom he he he. [ wiadomość edytowana przez: Jan_Kreisler dnia 2005-09-17 13:22:59 ] [ wiadomość edytowana przez: Jan_Kreisler dnia 2005-09-17 13:23:26 ]

niestety Janku musze cie rozczarowac. Na forum PG niestety nie znajdziesz zbyt wielu tematow motoryzacyjnych. Jest toforum raczej rozrywkowe, gdyz w naszym serwisie jest duzo roznych tematycznych for.

a żeby było po równo to na naszym forum zareklamowałem Wasze poważne forum motoryzacyjne, he he he

Cytat:
2005-09-17 13:31:50, Jan_Kreisler pisze:
a żeby było po równo to na naszym forum zareklamowałem Wasze poważne forum motoryzacyjne, he he he

dzienkujemy

wy tu o królikach a ja i tak sobie kupie niedługo szynszyla

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2005-09-17 15:28:40 ]

znajomy mial szynszyla... niezbyt smaczny

ja tam go jesc nie mam zamiau , troche pobiega po domu a pózniej go psu ugotuje