Nie ma jak reflex

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ALe sie usmialem zobaczcie jaka "nowosc" buhahahah takie stacje sa juz z 5 lat lub nawet wiecej i paliwo nie jest wcale az tyle tansze. Najczesciej jest to pare groszy wiem bo czesto tankuje na neste

W niektórych miastach w Polsce pojawiły się stacje benzynowe, sprzedające paliwo o 20-30 groszy taniej na litrze niż konkurencja.

Można by sądzić, że przed dystrybutorami powinny ustawiać się tu długie kolejki. Nic z tego - zainteresowanie nowością jest jak na razie raczej mierne. Dlaczego?

Nasuwają się dwa wytłumaczenia. Niewykluczone, że możliwość zaoszczędzenia kilkunastu złotych na jednym tankowaniu z pustego do pełna, pomimo powszechnego narzekania na drożyznę, nie jest dla kierowców na tyle atrakcyjna, by porzucili oni miejsca, w których dotychczas zaopatrują się w paliwo. Ważniejszy wydaje się jednak inny powód. Otóż stacje te są całkowicie zautomatyzowane, tymczasem wiele osób nie ufa bezdusznym maszynom. Nie chce czytać instrukcji, pojawiających się na ekranie, wybierać właściwych przycisków itp. Obawia się, że urządzenie "połknie" banknot czy kartę płatniczą. I dochodź potem człowieku swoich racji...

Na samoobsługę, chociaż nie w tak skrajnym wydaniu, stawia dziś większość właścicieli stacji, uzasadniając to dążeniem do obniżania kosztów. Ktoś, kto wbrew oszczędnościowej modzie zatrudni sympatycznych i kompetentnych pracowników, którzy powitają klienta uprzejmym "dzień dobry", zamienią kilka miłych słów, napełnią zbiornik samochodu, umyją przednią szybę, zwrócą uwagę, że w przednim kole brakuje trochę powietrza, a na koniec złożą życzenia szerokiej drogi, może liczyć na spory sukces rynkowy, nawet jeżeli będzie sprzedawał paliwo o parę groszy drożej niż inni. Taki gest z pewnością docenią zwłaszcza kobiety, które na ogół nie przepadają za mocowaniem się z korkiem wlewu i zapachem benzyny na rękach.

Czy zgadzasz się z tym?

hihihihi

pozdr

p.s. podaje za interia

u mnie taka jest chyba już z 2 lata i próbowałem tam zatankować 2 raz:

1) nie chciał karty przyjąć (wszstkie jakie miełem próbowałem ,nawet karte Vitay z Orlenu

2) banknotu nie przyjmował

kumple mieli to samo i żadko widuję żeby ktoś tam tankował

za to przy Auchan jest ich stacja i tam paliwko jest tansze (u mnie 30 gr w prónaniu z Orlenem) i jeździłem na tym paliwie kilkalat i wbrew przesądom nie było to paliwo jakiejśc gorszej jakości

widocznie interia robi tak jak my - odsiweza stare tematy zeby nie umarly.

ale faktem jest ze ciezko sie odzwyczaic od starych sprawdzonych stacji

Speed bo tam trzeba miec chyba specialna karte

Ja nigdy nie mialem problemu nawet jak mialem pomieta dyche to ja troche wyprostowalem i lykal

slyszalem ze kiedys na poczatku lykal nawet drukowane na atramantowkach pieniazki ale nie testowalem tego

pozdr

lepiej nie ryzykowac z wydrukami.
mogli zamontowac jakas kamerke i mozna sobie niezle w papiery narobic za marne grosze

nic nie słyszałem o jakieś specjlanej karcie ale może tak być

U mnie są na banknoty... ale ja i tak gaz to nie tankuję beny często

Akurat ja serwisuje dwie wrocławskie Neste i powiem Wam, że nieraz zdarzało mi się wykłócać z klientami jak chciałem na 5 minut zamknąć interes Paliwko faktycznie tańsze o ponad 30gr na litrze - 98 na neste jest o 10gr tańsza niż 95 na orlenie, a jakość niczego sobie Matiziak fruwa aż miło

Wydruki atramentowe nie przejdą.. a karta normalnie placilem(visa electron). Te specjalne karty są do faktur

Przyszel Piter i pozamiatal.

Aż lśni tak czysto

no ba

Hehehehe no faktycznie, refleks w odpisywaniu to Ty masz

Musiałem to przemyslec

pozdr

Hhahaha i tylko 1 m-cy to trwało
Ale cóż za głęboka wypowiedź po takich długich przemyśleniach ....Oj Morsik Morsik

Cytat:
2005-09-16 22:43:51, storm pisze:
Hhahaha i tylko 1 m-cy to trwało Ale cóż za głęboka wypowiedź po takich długich przemyśleniach ....Oj Morsik Morsik

1 m-cy ?? buhahaha

A ja tankuje w zasadzie tylko na neste

Cytat:
2005-09-16 22:45:28, thaniel pisze:
1 m-cy ?? buhahaha

10 - czepialski

[ wiadomość edytowana przez: storm dnia 2005-09-16 22:48:17 ]

a ja tylko chciałem dodac ,iż kolega Pit jest na tyle sumiennym i nieprzekupnym pracownikiem ,ze zignorował mój pomysł przerobienia czytnika do banknotów tak ,co by liczył 10 zł jak 100

a ja jeszcze nie mialem okazji tam tankowac... niestety u mnie nie ma nigdzie takiej fajnej stacji....

Nie martw się Voy, u mnie treż nie ma takiej stacji.

Ale, ja i tak lubię tankować tam gdzie jest miła i sympatyczna obsługa.
Zresztą podobnie jak z zakupami.
Za to moja żona uwielbia te wszystkie syfmarkety