MotoNews.pl

Silnik 903 a w dowodzie 1,1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co z robic z takim przypadkiem ??? mam silnik 903 z fiata 127 mam dowod rejestracyjny z tego auta z ktorego pochodzi silnik ,numery silnika zgadzaja sie z dowodem ale pojemnosc sie nie, co zrobic z takim fantem ?

Cytat:
2005-09-27 16:12:43, fulda pisze:
co z robic z takim przypadkiem ??? mam silnik 903 z fiata 127 mam dowod rejestracyjny z tego auta z ktorego pochodzi silnik ,numery silnika zgadzaja sie z dowodem ale pojemnosc sie nie, co zrobic z takim fantem ?

Możesz próbowac żeby Ci zmienili pojemność w WK (zgaduję że chodzi ci o niższe OC) ale na 200% musisz mieć do tego ekspertyzę uprawnionego rzeczoznawcy. Idz do Wydziału Komunikacji, tam na pewno dadzą Ci namiary na jakiegos rzeczoznawce.
Tyle że jak nie znasz takiego prywatnie to czy Ci sie to będzie opłacało to nie wiem -> koszt ekspertyzy + koszt wymiany dowodu.
Pozdrawiam
Andrzej

Cytat:
2005-09-27 16:22:27, andrzej_krakow pisze:
Możesz próbowac żeby Ci zmienili pojemność w WK (zgaduję że chodzi ci o niższe OC)

Czy ja wiem - chyba jest od 900 do 1500, wiec stawka rra sama. Ja mialem w samochodzie 1.2 a w dowodzie 1.1 i bylo wszystko OK.

po prostu zamień sie papierem z kims kto miał 903 a wkłada 1.1 lub poprostu jezdzij na takim pały i tak nie trybią nic jak widzą inny silnik powiesz że jest 1.1 i tyle

ma ktos namiary na rzeczoznawce z okolic krakowa
najlepiej przed 50 bo starsze dziadki to lubia tylko dumać

mam kartke z pzu od 901-1250 jest ta sama stawka takze zostawił bym 1050 z tymi papierami gdyby ktokolwiek do czegos sie przyczepił co w naszym kraju malo realne to powiesz taki kupilem papiery sa nr sie zgadzaja oco chodzi