MotoNews.pl
4 Zapomnialem co do klimy (11374/0) - PT

Zapomnialem co do klimy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po pierwsze co oznacza LO na wyswietlaczu tym malym co sie reguluje ile ma byc stopni po drugie co to ECO i jeszcze co sie dzieje podczas sterowania AUTO jak w lato a jak w zime bo czasami jak zamieszam to mi szyby tak parują ze mnie kur... ca łapie ponoc w klimie wymienia sie co 2 lata osuszacz powietrza (filtr) czy to prawda???

Jak się nie mylę to LO znaczy, że chłodzi ile wlezie,(minimalna temp, którą można ustawić to 18 st. później jest już LO) ECO to inaczej tryb ekonomiczny wtedy całe ustrojstwo działa jak zwykły nawiew, w trybie AUTO natomiast jak sama nazwa wskazuje automatycznie dostosowuje parametry pracy do uzyskania żadanej temperatury - jak wsiądziesz do nagrzanego auta np. to najpierw wali jak głupia a w miarę schłodzenia się uspokaja. Co do wymiany filtra przeciwpyłkowego to wymienia się go średnio co 15-20 tkm. To by było na tyle, jak coś pokręciłem proszę o sprostowanie.
Pozdr

Masz rację arklin.
Pozdr.

dzięki bardzo ale powiedzcie gdzie jest ten filtr

Jak staniesz oko w oko, otworzysz mache to filtr jest po lewej w obudowie podszybia. Zdejmujesz troche uszczelkę ze ściany grodziowej i śrubokrętem podważasz (albo palcami- jak wolisz). W środku jest filtr w ramce. Są tam 2 zatrzaski po bokach, delikatnie odchylasz i wyjmujesz filtr do góry. Składa się dokładnie w odwrotnej kolejności.
Pozdr.