Wynalazek - turbinka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na allegro znalazlem taka ciekawostke.
Wie ktos cos o tym?
czy to kolejny "magnetyzer" na wszystko?

tak napewno zajebiste to jest . zawór który wpuszcza lewe powietrze do kolektora. chyba jak masz wtrysk i map sensor to nie zadziała za dobrze.

Jakoś zbyt cudowne i naciągane jak dla mnie. Zakładasz jakiś wynalazek na przewód serwa a auto od razu mniej pali.
I ponadto eksperymentowac można za 5 zł a nie za 300.
Z 300 zł to wolałbym zakupić 80 litrów benzynki ::

Ja natomiast eksperymentuje z innym "cudem" nowoczesnej technologii - tzw. ceramizerem. Zamówiłem takowy gadżet będąc w stanie wskazującym na mocne spożycie i żeby nie zarobić negatywa na Allegro odżałowałem te 50 zeta. To i wlałem do silnika i jeżdzę. Cudu się nie spodziewam ale zaszkodzić też raczej nie zaszkodzi.
Inna sprawa że firma ogłaszająca się na Allegro machnęła sie i wysłała mi przesyłke dwa razy - raz na adres stały a raz na korespondencyjny Więc władowałem podwójna dawke

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2006-04-03 13:52:00 ]

hehehe, trzeba było napisać żes z LKP, to byś jeszcze zniżkę dostał

nie boisz sie Andrzej???
zalales to tylko w silnik, czy w skrzynie czy dyfer tez?

No to napisz koniecznie, co zaobserwowales....
No i wiesz... nigdy nie kupuj po pijanemu, bo zamiast weteryniarza mozesz miec mlynarza

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2006-04-03 16:36:09 ]
[ powód edycji: nic nie edytowałem - powalił mi sie przycisk Cytat z Edycja ]

Cytat:
2006-04-03 14:54:39, adasco pisze:
nie boisz sie Andrzej??? zalales to tylko w silnik, czy w skrzynie czy dyfer tez? No to napisz koniecznie, co zaobserwowales.... No i wiesz... nigdy nie kupuj po pijanemu, bo zamiast weteryniarza mozesz miec mlynarza

Na razie poszło tylko w engine. Na razie przeleciałem na tym raptem 400 km więc nic jeszcze nie zaobserwowałem, do tego most mam w stanie agonalnym więc on skutecznie mi zagłusza inne wrażenia słuchowe.
Bać sie nie boję no bo i czego? Łada na Selektolu potrafi jeżdzić więc co jej zaszkodzi dodatek 10 ml jakiegos brązowego płynu.

ooo, to moze i most se zalej.... Moze TAM sie ten ceramit wykaze.....
Swego czasu Bartek usilnie wmawial mi, jakie suda z szumiaca skrzynia potrafi zdzialac niejaki militec. A z tego co pamietam, to tenze srodek tez tworzyl jakas tam codowna powloke na powierzchniach, chyba wlasnie ceramiczna
No nic, testuj, testuj.... ja tez mam coraz wiekszy przebieg.... i chetnie przez sprzedaza autka podnioslbym mu cisnienie w garczkach. 200.000 to nie w kij dmuchal, a zamierzam dziada potrzymac tak gdzies do 300kkm

Drugi dyferek, wyremontowany na cacy i z szybszym przełożeniem czeka już u inż Czecha az zgromadzę odpowiednią sumkę PLN na wymiankę. . Może jeszcze w kwietniu uda sie to zrobić. Dlatego tez nie jade na zlocik (dochodzi do tego zakup oponek - przynajmniej dwu)

A ten zaworek to rzeczywiscie jakis bajer. poprostu zasysa lewe powietrze przy wiekszym podcisnieniu. Moznaby sobie samemu cos takiego skonstruowac z jakiegos trojnika, nakretki i kondoma . Tylko po co?