POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam duzy problem,jstem posiadaczem Opla Corsy 1,4 96r.(125000 tyś km). Zaintsalowałem instalcje gazowa w stacji Dr. Marcus w Kaliszu .Auto od samego poczatku duzo paliło,ale widocznie na poczatku tab byc musi-tak sobie tłumaczyłem.Poprzejechniu ok 2 tyś,pojechałem na regulacje.Auto cały czas pali ok 10 do 15 litrów gazu w cyklu pozamiejskim-jazda do 100 km/h.W aucie na gwaracji został wymiwniony redyktor i mikser na mniejszy (34).Jestem bezradny prosze o pomoc jakies wskazówki.Z góry dziekuje Tomek

Witam.
Prawdopodobnie jest to Corsa 1 punktowa.
Więc jeśli miałeś dobre spalanie na benzynie to na gazie nie powinno przekroczyć 20% więcej niż na benzynie.
Masz kompa gazowego i czy sonda lambda dobrze pracuje .

dzieki za odpowiedz,tak corasa 1 pukt,na bezzynie nie jedziłem zamerzam to sprawdzic bo od reki załozyłem gaz,a z lambda to chyba wszystko oki,bo nie miałem sygnałów od mechaników-zrobilem diagnostik boxa i sprawdze a czy mam kom gazowy to nie wiem o co chodzi!

oni prawie nigdy nie mówią o tym że sonda żle działa.

no pewnie masz racje sprawdze na disgnostiku,a sprawdze ile pali benzyny,ciekaw co bedzie ak bedzie palił z 10??pozdrawiam