Wskazówki-zegary MK5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś próbował zmienić orginalne wskazówki w zegarach? Jakie mają końcówki na oś, co z ich wyważeniem, jak dokładnie zaznaczyć położenie starych? Poproszę o wszelkie porady. A może ktoś ma do sprzedania wskazówki, które można podświetlić (najlepiej czerwone lub niebieskie). Aha-przy okazji jak wypiąć linkę prędkościomierza do zegarów?

odkręć tablice z zegarami, bokiem włóż ręke i przekręcaj plastikową obudowe linki w jedną i drugą strone( mie ma gwintu) aż zejdzie, przy zakładaniu uważaj, będzie ci sie wydawało że liux a na wstecznym ci wypadnie, jak założysz to przejedź sie i sprawdź, na wstecznym też bo wtedy spada, wskazówki i inne porady szukaj, było poruszane wiele razy. wpisz w wyszukiwarce podświetlenie, oświetlenie, zegary, diody itp.wskazówki i ustawienia też były

A podświetlić można w prosty sposób podklejając od spodu cieńką folię odblaskową AVERY

Dzięki za info.
Chciałbym podświetlić zegary od spodu, wskazówki również (świeci tylko sama wskazówka i cyfry). Czy ta folia zapewni taki efekt? Wskazówki do tego są okrągłe... Można bliższe informacje na jej temat folii(producent, ceny itp)?

Chodziło mi o poświetlenie wskazówek A podświetlenie tarcz było już tyle razy wałkowane... Wystarczy poszukać

Sorry, nie zrozumieliśmy się do końca. Mi także chodzi o podświetlenie wskazówek (tarcze to sprawa ogólnie nieskomplikowana i rzeczywiście wałkowana). Wskazówki są okrągłe niestety i nieprzezroczyste. Podświetlenie ich od dołu powoduje, że nieświecą się w ogóle (zrozumiałe), a jak pociągnąłem ostry strumień światła, to oświetliłem jedynie tarczę dodatkowo przez otwór na ośkę i nici. Oryginalnie wskazówki do podświetlania od dołu w nowszych autach są przezroczyste, ale może ta Twoja folia załatwiłaby sprawę. Dlatego proszę o ewentualne info na jej temat...

FOLIA POLIESTROWA BACKLITE - IPM 2145

Jesli kolega jest ciekawy efektu to ostatnia fotka w profilu

wskazówki są z Cinquecento, montuje się je wklejając ośki ze starych wskazówek
podświetlenie to podklejone od spodu czerwone diodki telefonowe
jak kolega ma jakieś pytanie chętnie odpowiem

Ja mam pytanie.
Jak zrobiłeś takie tarcze? Fajowe! Jak podświetlić to z dołu, z czego one są?

Super sa !!!
Takie bym kupil,nie chcesz mi zrobic za odpowiednim wynagrodzeniem??Podesle Ci jakies zegary a Ty dzialsz

Tarcze są kupne z allegro są z jakiegoś plastiku, a podświetlone od spodu białymi diodami

moje to było ok 4 tyg. męczarni (robota głównie w trakcie weekendow ) wiec narazie robie sobie od tego przerwe

Cytat:
2005-06-28 07:42:10, Sheck pisze:
wiec narazie robie sobie od tego przerwe

Szkoda

daj namiar na te tarcze

Przepraszam że tak póżno ale urlop i wakacje

a tu

tarcze które są u mnie

Ja założyłem do swojego essika wsazówki z nissana (fotka nr. 5), podświetlenie mam na 12 niebieskich LED'ach a każdą ze wskazówek podświetla 1 czerwony LED SMD.

YaReQ, masz może jakieś inne zdjecia tych Twoich zegarów? Jak są podświetlone np... I co zrobiłeś ze swoją deską, to jest pomalowane czy jak? Bo wygląda ciekawie

Narazie zrobiłem kilka fotek z Nokii więc nie są najlepszej jakości . Może w weekend postaram się pstryknąć parę fotek z czegoś lepszego . Co do deski to jest/była polakierowana w kolorze szarego marmuru. Czy ciekawie... może z rok temu jeszcze tak, teraz zaczyna trochę odpadać w niektórych miejscach . Już niedługo zagoszczą znowu seryjne, czarne plastiki

gdzie i za ile można nabyć takie wskazóweczki? bo sam bym takie chciał....

jak w temacie, mam pytanko czy jesli wloze diode UV gdzies w zegary(np z gory) i pomaluje wskazowki markerem swiecacym w UV to dioda go podswietli, neony UV go podswietlaja ale nie wiem jak jest z diodami. i druga sprawa troszke glupia czy podesle mi ktos tarcze do MKVI 240 z obrotkiem najlepiej czyste biale w wersji elektronicznej z gory dziekuje za wsparcie

Ja mam białe tarcze(samoróbki) naklejane na org i podswietlane z góry) Chciałbym podswietlic wskazówki(mk4) od spodyu ale same wskazówki - wie ktoś jak to zrobić?