| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-09-15 16:24:41 pojawia sie nastepujacy problem mianowicie mam dwie argenty{to akurat nie problem} ale jedna jest na L jetronicu a druga na LE jetronicu , mam zamiar przelozyc silnik z argenty L-jetowej do LE-jetowej karoserii ktora idzie w poniedzialek do poprawek blacharskich i chce to zrobic "madrze" czyli bez zbednego drutowania bez niszczeniauszkodzenia instalacji elektr itp,a pozostaly silnik LE trafilby do argentykaroserii L jetowej, jak sie do tego zabrac? czy poza 5 pinowa wtyczka na przeplywomierzu i komputerem wtrysku{?}LE jet ma jeszcze jakies roznice{wtyczki? czujniki?} czy trzeba przekladac cale wiazki czy wystarczy wsadzic silnik L jet z przeplywomierzem LE do budy i instalacji wtryskowej argenty LE i odwrotnie? czy moze poprzekladac silniki zostawiajac w aucie kolektory dolotowe z kompletnym wtryskiem wiazka kompem itp? |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2005-09-15 20:40:18 to ja się podepnę pod temat..
interesują mnie: -rezystancje i wydajności wtryskiwaczy -rezystancje i wydajności wtryskiwaczy rozruchowych -ciśnienie paliwa |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-09-15 20:42:40 Marcin nie chwal mi sie tu ze znasz detale rozniace L od LE i nie opowiadaj o rezystancji wtryskiwaczy tylko radz co zrobic;P chcialbym przelozyc kompletny silnik na Lu a to dlatego ze ten silnik pracuje prawidlowo rowniez na benzynie a LE niestety nie, tzn zapala na benie i tyle, gasnie ... nie pracuja chyba 3 z 4 wtryskiwaczy, mam zapasowe wtryski ale "biale" chyba z La bo LE ma zolte tak? i w tym caly problem, przelozenie kompletnej wiazki do wtrysku wiaze sie z "grzebaniem" wycieciem jej z instalacji elektr samochodu co?? jesli tak to sie za to sam nie zabiore bo jestem nieqmaty w elektryce myslalem zeby najlatwiej zadzialac i podmienic silniki zostawiajac wtrysk z kolektorem w aucie ale zapomnialem ze ten LE nie dziala na benie ... no tyle odemnie... co ty na to Kosa? moze ktos jeszcze? any ideas? |
tomek-bieron opel kadett c '77 kraków | 2005-09-15 20:56:09 wiązki wyjdą ci bez żadnego cięcia,tylko że to jest strasznie dużo grzebania i nie wiem czy kostki przed komputerem będą takie same |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2005-09-18 01:04:54 napisalem Ci o roznocach miedzy ukladami, bo na tehj podstawie mozna ustalic co nalezy zmienic (a wlasciwie co mozna zostawic . Jesli chcesz zmienic instalacje wtryskowa musisz zmienic prawie wszytsko (z wyjatkiem zaworu pow. dodatkowego, czujnikow temp, , kolektora i przewodow paliwowych. Inna jest wiazka, sterowniki, przeplywomierze, wtryskiwacze, pompy paliwa,, wtryskiwacze. albo przerzuc wsyztkie wymienione elementy, albo zaloz do silnika ktory zamierzasz wlozyc wtryskiwacze z regulatorem od L - wiazka, "komp", pompa, przeplywomierz itd zostana na samochodzie. |
SzySzy Fiat 131S 2.0 DOHC Krosno | 2005-09-20 13:56:06 Możesz to zrobić na 2 sposoby: pierwszy to przełożenie silników bez wiązek, jednak wtedy będziesz musiał zamienić również przepływomierze (l ma wejscie na 7 pinów i załącza pompe paliwa, natomiast le załącza ją przekaznikiem) i nie wiem jak z TPS-ami ponieważ różnią się wyglądem, ale zasada działania jest raczej taka sama (włącznik-wyłącznik). Natomiast reszta osprzętu jest kompatybilna i w jednym i w drugim ZA WYJĄTKIEM WTRYSKÓW!!! Musiał byś zmienić listwy z jednego silnika do drugiego ponieważ z tego co pamiętam (nie wiem czy podam dobre wartości no ale...) wtryski w L mają rezystancję ok. 3.5 Ohma natomiast w Le 16.5 (te pierwsze są szare natomiast drugie żółte). Druga opcja to przekładanie silników z wiązkami, ale to łączy się ze zmianą przewodów zasilających... Jak wybrał byś opcję numer 2 to powiem ci dokładnie który kabelek gdzie . Natomisat za prostsza uważam osobiście opcję nr 1. |