| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-09-11 05:05:51 Mialem podobnie. U mnie to byly zasniedziale styki na zlanczce czujnika polozenia walu korbowego (wyczysc i podoginaj w gniazdach zenskich zeby lepiej siedzialy). Serwis tez nie wiedzial - sam odkrylem. Jest to podstawowy (elektromagnetyczny) czujnik - bez niego autko nie zapali a jak go odlanczysz na chodzacym silniku to zaraz gasnie - nawet nie przechodzi w tryb serwisowy. Sa 3 styki - dawal sygnal ze jest podpiety ale juz nie ze wal korbowy sie kreci.
- samochód jest zimny (jak jest ciepły to zawsze pali) W koncu trafi ze nie zapali - po prostu wczesniej czujnik mial przejscie i jeszcze je trzyma.
Dodatkowo sprawdz styki przekaznika zasilajacego komp - ale to dla zasady. Paliwo nie dochodzi? - zrob na chwile kabelkiem obejscie przekaznika pompy paliwa na "+" to uslyszysz czy pompa chodzi i wtedy proboj zapalic. Ja mam tak zrobione na wszelki wypadek. Napisz czy pomoglo chociaz i tak nic innego nie doradze. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-09-11 05:36:14 ] |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-09-11 10:29:08 A macie może jakieś sugestie do tego:
Jak autko zimne to pali na cacy , jesli sie zagrzeje i go zgaszie i chce odpalic to albo nie odpala albo jak juz odpali to ma obroty 100-300 i załapuje po 3-4 sec. na normalne obroty!??? hmmmm???
|
snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-09-11 14:40:46 Wydaje mi się że styki na zlanczce czujnika polozenia walu korbowego to nie to, ale tak mi się wydaje. Najlepiej zrób tak, że jak ci się tak zdaży że nie bedzie chciał odpalić to po prostu wykręć świece i sprawdz czy jest iskra. Jeśli na świecach ja będziesz kręcił rozrusznikiem i iskra będzie to trzeba szukać bo problem jest z paliwem, ale jesli iskry nie będzie trzeba sprawdzić np. tranzystor mocy, cewkę zapłonową, kopułkę, przewody itp. |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-09-11 19:50:50 Trzeba tez sprawdzic czujnik temp. ten z dwoma pinami,on wlasnie jest odpowiedzialny za podanie temp do ECU. W Scoupe znajduje sie on na obudowie termostatu.Pozdrawiam |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-09-12 03:21:32
Od gory, u mnie - Accent 95 - jest nisko na scianie bloku silnika. Zlanczka jest jakies 10 cm od niego.
W Accencie nie ma kopulki a iskra z cewki steruje komp dostajac impuls z czujnika walu. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-09-12 03:23:44 ] |
pawson HF MEMBER Hyundai Accent 1,3 1 ... warszawa | 2005-09-13 14:27:28 HEJA immobilajzer w kluczu i antena w stacyjce sie widza ? propozycja - zmień klucz na zapasowy i zbadaj sprawe ? pa pawson |
Luk05 HF MEMBER lantra II 1,6gls kombi Szczecin | 2005-09-13 19:49:42 Tak jak mówia...jak nie pali to wtyczki na silniku różniaste rozłącz i załącz...u mnie tak w serwisie bujanie na wolnych obrotach wykasowali---po prostu wtyczki...
|
pmann HF MEMBER Accent sedan Lubin | 2005-09-14 22:20:05 A czy zapala sie check engine? Jak kupilem swojego accenta to sytuacja byla taka ze czasami nie chcial zapalic. Jak zapalil to obroty skakaly.Zapalala sie czasem lampka check engine. Przypadkiem ruszajac wtyczki roznych czujnikow zauwazylem ze czujnik temp w termostacie po ruszeniu wlacza wentylator. Samochod od poczatku sporo palil i nie byl zbyt dynamiczny.Wymiana czyjnika rozwiazala wszystkie problemy. Pali malo i idzie jak rakieta. Nie ten samochod
Pozdr |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-09-20 09:16:44 Ja bym sprawdził czujnik temperatury, który daje info do kompa. Jak wczoraj go sprawdzałem i zapomniałem podpiąć to mogłem zapomnieć, że odpalę. Podpiąłem i załapał odrazu. Może faktycznie jakieś styki u Ciebie niedomagają |