MotoNews.pl

Centralny zamek, jeden kluczyk OK drugi i trzeci nie !!! ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie dotyczace centralnego zamka, który działa poprawnie z kluczem "matką" (czerwonym) ale z dwoma dodatkowymi są problemy. Jeden otwiera tylko ze strony pasażera , a drugi ani z jednej ani z drugiej (w stacyjce wszystkie OK).

prawdopodobnie masz wyrobione wkładki w zamkach drzwi. niedawno przerabiałem ten temat.klucz matka jest najmniej używany dlatego ma ostre nacięcia i jeszcze otwiera, ale niedlugo. podjedź do punktu dorabiania kluczy , zregenerują ci wkladki za 30 zł od szt i będzie ok.

lub najpierw dorob jeden nowy klucz ja tez tak mialem i okazalo sie ze kluczyk juz wypilowany dorobilem i wszystko chodzi lacznie z klapa
kluczyk to okolo 110 zeta ale lepiej tak a nizeli wyciagac i rozbierac najpierw popytaj o ceny bo u niektorych glowa boli mialem roznice ok 50/70 zł

heheeh za 110 zl to mozna pilota dolozyc, a jak ktos sam to zrobi to pewnie za polowe mniej

podobno nie powinno sie uzywac klucza-matki bo jak sie wyrobi to beda problemy z dorobieniem.u nas dorobienie kluczyka z immob. to koszt 95 zl

w Katowicach dorobienie klucza to 130 - 150 zl. wkładki (regeneracja) wychodzą taniej, a jeżeli prawe drzwi otwiera starym kluczem to napewno w lewych ma wyrobioną wkladkę. wybudowa wkladki nie jest skomplikowana.

u mnie dorobienie 40 zeta a i tak podziękowałem bo wydawało mi sie że za dużo, teraz to wróce i dorobie. Toż to za darmo.

kleszczak tylko zwróć uwagę żeby był z chipem