Czym usunąć...owady z lakieru?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie...czy jest jakiś środek do skutecznego usuwania rozciapanych na masce i zderzaku owadach? Troszkę jest tego a zlot za pasem, zdałoby sie usunąć te robactwo ale zwykła myjka nie daje rady. Czy jest jakiś środek chemiczny czy lepiej skrobać je ręcznie??

Jest do tego specjalny srodek (do kupienia na stacjach i w sklepach motoryzacyjnych) ale nie pamiętam jego nazwy. Bez środka ja sobie radzę tak : Polać gorącą wodą, poczekać chwilkę a potem ścierać szmatką namoczoną w occie. Mi pomaga.

Cytat:
2005-09-06 20:16:09, Artur_ST pisze:
Troszkę jest tego a zlot za pasem, zdałoby sie usunąć te robactwo ale zwykła myjka nie daje rady.

hehe , zrób tak jak ja , pojedź na myjkę i niech przewali Ci wysokim ciśnieniem po zderzaku , u mnie zadziałało no i 50% lakieru ze zderzaka zeszło

a może Duchem Puszczy spróbować??

Ja ostatnio zakupiłem na BP (w Radiomu bynajmniej) jakiś środek o naziwe: "Owad spierda#$%" czy coś w tym stylu największego producenta na śiwecie "no name" za całe 7,50PLN. Od razu spikałem chorwackie muchy hodowane przez dwa tygodnie, poczekałem chwil parę, złapiłem ten wycierak do mycia szyb i chlup i ciap i.... o dziwo 98% (nie mylić z oktanami) lewych pasażerów zniknęło bez większych trudności. Musze powiedzieć, że byłem miło zaskoczony.
Dzisiaj na myjni, jak nie spryskałem tym czymś lusterek, to musiałem się już troszkę pomęczyć nad nimi z myjką...

no to chyba się przejdę za chwilkę na statoila....kolor lusterek już dawno przestał być czerwony...teraz to raczej muchowo-komarowy

Cytat:
2005-09-06 21:24:06, Artur_ST pisze:
a może Duchem Puszczy spróbować??

to byłoby świętokractwo

jak zobaczysz mojego essiego to się pośmiejesz trochę

Cytat:
2005-09-06 20:16:09, Artur_ST pisze:
No właśnie...czy jest jakiś środek do skutecznego usuwania rozciapanych na masce i zderzaku owadach? Troszkę jest tego a zlot za pasem, zdałoby sie usunąć te robactwo ale zwykła myjka nie daje rady. Czy jest jakiś środek chemiczny czy lepiej skrobać je ręcznie??

Niezły jest preparat ze stacji Shella.

A ogólnie - preparaty firmy SONAX są godne polecenia...

Najlepszy srodek na dodatkowych pasazerow to NUTA firmy K2.
Rewelacja, robactwo schodzi jak niczym innym. nie niszczy lakieru. POLECAM. cena ok. 8zl, takze warto. starcza na dlugo.

Na BP kupiłem za 4.50 cudo i psik psik i wszystko ładnie schodzi. Należy dać tylko max 3min na rozmoczenie! Schodzi malinowo!!
A tak w ogóle Panie Arturze!! proszę wolniej i nie włóczyć się po lasach!!

i o to chodziło...