| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
el_presidente opel omega A 2.0i Szczecin/Warszawa | 2005-09-22 15:41:09 Witam!
Przeszukalem archiwa i jak pragne zdrowia nie znalazlem nic na ww. temat - o schowku pisano troche ale tylko o tym w wersji B. Moj problem polega na tym, iz metalowy 'dings', ktory ma za zadanie zatrzasniecie schowka przy zamykaniu, przestal poprawnie pracowac. Zeby zamknac schowek musze tenze 'dings' wlasnorecznie odchylic do odpowiedniego polozenia zeby schowek sie zatrzasnal (zaznaczam, ze nie mwoie tu o zamykaniu na kluczyk). O ile samo wyjecie zamka jest proste o tyle nie mam pojecia jak dostac sie do wnetrznosci zeby ewentualnie cos naprawic. A moze lepiej od razu na szrot? tylko co wtedy z wkladka? Dzieki z gory za sugestie!!! Pozdrawiam el |
Mariosomegos LOB MEMBER ![]() Omega-Monaro, Omega ... Parczew | 2005-09-22 17:22:26 Dawaj namiary na priv a wyślę ci zamek za 10 zyla |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-09-23 09:42:08
Ja naprawiałem u siebie zamek po włamie.Z dwóch złozyłem jeden.Przestał prawidłowo działać bo pewnie pękła lub przeskoczyła sprężynka która jest w środku.Trzeba to delikatnie rozebrać(wybić dwa bolce zpo bokach),a później to już główkować z ułożeniem sprężynki.Mi zajęła naprawa około 60 minut przy zimnym Dębowym
PS:żeby wyjąć wkładke trzeba włożyć w nią kluczyk |