Przyciemnianie szyb - firmy w Warszawie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

czy znacie jakies firmy godne polecenia ktore przyciemniaja szybki w wwa ?

prosze najlepiej o podawanie adresow lub informacji kontaktowych z takowa firma

chce sobie przyciemnic szyby ale profesjonalnie a nie jakas metoda druciarska ze zaraz mi to odpadnie...

Autofolszyb na Wólczyśnkiej przyciemnia szyby profesjonalnie, ale cena raczej nie zachęca...
Jakiś czas temu mówili o kwocie 300 zł za 3 tylne szyby (tylna i tylne boczne).
Więcej się nie dowiadywałem bo zrezygnowałem z przyciemniania

bylem tam
za komplet - tyl i przednie boczne chca 540 zl

w innym punkcie tak samo - identyczna kwota

w carglass chcieli 700 !!!

Ale przednie boczne sobie daruj...
Już dwie osoby od nas z Klubu miały z tym problemy.
Jeden Kolega musiał zrywać folie na miejscu a drugiemu zabrali dowód rejestracyjny (bez nazwisk, bez nazwisk )
Getz ma fabrycznie min. 70% przepuszczalności świetlnej, jakąkolwiek folią byś nie przyciemnił panowie w mundurkach na pewno sie przyczepią...

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-08-29 17:55:18 ]

zabrali?a dawno?czy jakos teraz?

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-08-29 17:55:39 ]

z kolei moj znajomy na toyocie carinie e ma wszysto przyciemnione (oprocz przedniej) i to tak ze nic nie widac z zewnatrz i pare razy go zlapali za wykroczenie ale nie kazali nic zrywac

poza tym nie chce na czarno 100% tylko na max 50%

Ale teraz Policja zaczyna szaleć z tymi miernikami przepuszczalności. Do tej pory nie mieli tego wcale, albo mieli pojedyncze sztuki, teraz namnożyło się tego i naprawdę łatwo się wkopać...
Do tej pory Twojego kolege zatrzymali kilka razy, ale jak piszesz za wykroczenie, żeby kazać zrywać folię trzeba udowodnić, że przepuszczalność świetlna jest za mała... a trudno to wykonać bez miernika Może go po prostu nie mieli... A może było to jeszcze zanim na poważnie wzięto się za sprawdzanie przepuszczalności szyb...
Przepis mówi, że przednie boczne szyby muszą mieć 70% przepuszczalności, czyli 30% przyciemnienia... Choć trudno w to uwierzyć na oko to Getz ma właśnie takie przyciemnienie...
Może się stać tak, że wyrzucisz pieniądze w błoto bo będziesz miał pecha i wkrótce będziesz musiał zrywać folie...

ta tyle ze sam tyl jak sie przyciemni to nie wyglada to juz wogole fajnie
tylko jak polciezarowka

mysle ze zrobie tak ze pojade do tych specy od szyb (tylko jakich ??) i przebadaja mi co i jak i ile moge itp.

To prawda, sam tył przyciemniony wygląda zdecydowanie gorzej... dlatego ja ostatecznie nie zdecydowałem się w ogóle na przyciemnianie

zrobimy tak

ja przyciemnie po calosci i zobaczymy ile wytrzymam bez zdejmowania :]
tylko musze jakas dobra firme skombinowac
autofolszyb jest ode mnie b.daleko bo mieszkam na Goclawiu, dojechac spoko, zaden problem
tylko potem gdzie przeczekac te 5 godzin na tych bielanach

no ale coz
jezeli nie znajde niczego blizej to tam podskocze i finito

[ wiadomość edytowana przez: Ele-T dnia 2005-08-29 20:06:11 ]

temat walkowany i pewnie jeszcze bedzie dlugo walkowany..ja przed urlopem tez mialem przyciemnic wszystkie ale po namysle i dyskusjach na forum zrezygnowalem..

nie chce mi sie zrywac
nie chce sie stresowac zeby unikac kontroli i drogowek w czasie jazdy
sam tyl odpada bo poprostu mi sie nie podoba

a znajac zycie jak sie tak gdyba.. to sie przyciemni i akurat sie trafi na kontrole i lipa...

Pozdr

Cytat:
2005-08-29 12:55:22, Ele-T pisze:
witam czy znacie jakies firmy godne polecenia ktore przyciemniaja szybki w wwa ?

Nie opłaca sie w Wawie Łódź albo Radom robisz sobie wycieczke w sobote i wracasz z pięknie przyciemnionymi szybkami dużo taniej niż w Wawie

Byliśmy teraz w Łodzi z Alfą 147 i wyszło 290zł za całe auto.

to podaj gdzie w lodzi/radomiu mozna takie cos zrobic
bo nie mam zielonego pojecia

tyle ze to wychodzi minimalnie taniej
bo dolicz koszty wachy i masz nieco mniej niz w wawie

[ wiadomość edytowana przez: Ele-T dnia 2005-08-29 22:24:27 ]

W Łodzi firma AMS mieści sie na ulicy Pojeziernej

Nie wiem co dla Ciebie jest nieco mniej ?

Napisałeś że w Warszawie 540zł, w Łodzi 290zł + koszt dojazdu (powiedzmy że 80zł) to wychodzi 370zł.

Zaoszczędzasz 170zł, niewiele ?

Co wążniejsze robią naprawdę dobrze i moge ich spokojnie polecić.

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: Oddi dnia 2005-08-30 12:30:54 ]

ok przekonales mnie
ich tzn kogo
masz jakis adresik / namiary ?

Ele-T jesli jeszcze interesuje cie adres firmy z lodzi to daj znac na gg 2231648 to