Pomarańczowe żarówki do bocznych kierunków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Skąd wziąść pomarańczowe żarówki do bocznych kierunkowskazów? Czy to mają być białe żarówki z kapturkami, czy lakierowane? Dzisiejsza krótka runda po sklepach i allegro nie przyniosła efektów

na allegro sa pomaranczowe, malowane, ja jezdze z białymi juz pół roku i jakos jest

nie wiem jak jest w mk7 ale jesli też są żarówki 21W (chyba takie jest oznaczenie) w każdym razie takie jak w mk4 to w każdym sklepie motoryzacyjnym znajdziesz

[ wiadomość edytowana przez: saintadamus dnia 2005-09-17 15:38:49 ]

@saint:
nie zgodze sie... ja szukalem i nie bylo u mnie.. w sklepach...

no to wpadnijcie do chorzowa u nas tego od groma

No jak chodzi o żarówki 21W świecące na pomarańczowo, ale z zewnątrz żeby nie były pomarańczowe, to nie wszędzie są, ale na allegro powinny być. Ja mam Philips SilverVision, kupione na giłdzie w Balicach, jestem zadcowolony z efektu. Koszt ok. 50zł.

Przykładowo:
ŻARÓWKI - ALLEGRO

U mnie na stacjach paliw sa

Ja, tak ja fryszard, też wrzuciłem białe i jakoś jeżdżę. A nawet ładniej to wygląda bo kierunek jest cały biały, bez pomarańczowego koloru w środku.

Cytat:
2005-09-17 16:30:47, DarasBB pisze:
Ja, tak ja fryszard, też wrzuciłem białe i jakoś jeżdżę. A nawet ładniej to wygląda bo kierunek jest cały biały, bez pomarańczowego koloru w środku.

a sie zapytam jakim kolorem swieci ten kierunek??

Cytat:
2005-09-17 15:58:13, Wojo pisze:
Przykładowo: ŻARÓWKI - ALLEGRO

Z boku są małe żaróweczki wsuwane, chyba R10 W5W. Takie jak do deski rozdzielczej.

Aaaaa, o te Ci chodzi

Nie pamiętam jake tam jest mocowanie, ale PRZYKŁAD

Ja mam zprzodu we kierunkach te Philipsy, a z boku normalne pomarańczowe, bo jak zobaczyłem ceny tych malutkich to stwierdziłem żeby się pałowali... za taką duperelę... i tak jak z przodu warto zainwetować, tak z boku nie rzuca się to w oczy, powiedział bym nawet że jak komus powiesz i każesz mu oglądać to wtedy zwróci uwagę.

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2005-09-17 17:06:29 ]

Ja widziałem takie żarówki w sklepie motoryzacyjnym i były niewiele droższe od tych normalnych

Zamiast żarówek można włożyć diody. Na allegro jest ich mnóstwo, oczywiście trzeba szukać tych świecących na żółto, no chyba że ktoś chce sygnalizować skręt na seledynowo.

Spróbuję z diodami, chociaż boję się że mogą być zbyt słabe. O efektach poinformuję

swiatło jest lekko zółte, nie jest białe bo zwykła zarówka nie daje białego swiatła. mysle ze nie jest zle

No i zrobiłem, białe kierunki z allegro i zamienniki diodowe żarówek W5W. Świeci W jasny dzień nie jest to silne światło, ale widać z boku bez problemu mruganie, w nocy jest zupełnie lux.

Kierunki były tanie, po 15zł, są porządnie wykonane i dokładnie pasują do otworów.