| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kozlow LOB SYMPATYK Omega 2.5 V6 CD Kwidzyn | 2005-09-11 03:37:31 Zgadzam się żadne ASO ciekawi mnie tylko czy mechanicy Ci także podchodzą w ten sam sposób do naprawy swoich aut. Byłem raz na przeglądzie i nie uwierzycie, ale facet tak chciał pokazać mi, że mam niesprawne auto, że jak nie miał się, do czego doczepić to sprawdził mi nawet gaśnicę !!! Pech chciał, że kupiłem całkiem nowiutką kilka dni wcześniej mina mu strasznie zrzedła |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2005-09-11 10:23:18
Trochę przesadzasz. Mechanik podpina pod kompa czyta błędy i juz. W twoim przypadku masz uwalony czujnik lub wiązkę. Naprawa polega na wymianie całego elementu za 60 zł. Jeśli chcesz zaoszczędzić na kasie ale nie na czasie, bo twoj czas nic nie kosztuje, to wiesz co masz robić. Oni nie będą sprawdzać czy to czujnik czy kabel, szkoda czasu na to a czas jest cenny. Następnym razem spinacz w dłoń i do roboty pomęczysz się z 2 h i albo naprawisz, albo co gorsze udasz się po nowy czujnik. Nie szkoda Ci tych 2h? Mnie szkoda. Od 2 lat wszystko (prawie) robię w ASO w gdańsku konocar i jestem zadowolony z obslugi, cen, wiedzy mechaników jak i prcowników serwisu. Za każdym razem negocjuję ceny i zdarza się , że niektóre części mają taniej w aso, niź w IC. Nie wspominę o robociźnie bo niejeden chłopek roztropek bierze więcej niź oni a do auta podchodzi z łomem. |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-09-11 13:13:43 Niestety mało jest u nas mechaników ,którzy poczuwają się do jakiejś odpowiedzalności w tym co robią ,sam szukam odpowiedzialnego i dobrego pracownika od 3 lat i jeszcze nie znalazłem chyba graniczy to z cudem. Nad każdym trzeba stać i pilnować bo im nie zależy na pieniądzach ,tylko aby jak najszybciej się uwinąć. Na klijentów nie nażekam ,więc jak możecie coś zrobić samemu to próbujcie ,to jest najlepsza nauka o waszym samochodzie ,a zawsze mogę służyć radą.
Co do ASO to nie znam większych gamoni i złodzieji (przynajmniej we Wrocku). Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2005-09-11 13:15:39 ] |
Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2005-09-11 13:56:57 [quote]
2005-09-11 01:37:21, Malik78 pisze: Ktoś się może orientuje ile jest oleju w automatycznej skrzyni biegów?? Ten w krawacie powiedział że 7 litrów... Jakoś mi się wierzyć nie chce. Więcej niż w silniku?? Tu akurat mial racje, bo jest ponad 6 w calym obiegu ASB. |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-09-11 17:56:33
A nawet więcej bo ponad 9litrów. |
MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2005-09-12 17:47:05 upsss...pomyłka [ wiadomość edytowana przez: MarekV6 dnia 2005-09-12 22:39:00 ] |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2005-09-12 18:01:22 MarekV6 a gdzie jest podana ilość oleju w aftomacie?
|
DrA eS ... | 2005-09-14 10:02:56
Tak... Kapitalki silnikow na balkonach. Konserwacja podwozi na parkingach/trawnikach pod blokiem. Mozna tez kanal wykopac. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2005-09-22 15:27:19
hehe. Przynoszą często cfaniaczki rozgrzebane telewizory, komputery i inne sprzęty. Na pytanie co się stało odpowiadają, że przestał działać. Kwiatki wychodzą kiedy zdejmie się obudowę. Każdą interwencję niefachową widać na kilometr. Nie wspomnę o tym, że przeważnie zamiast naprawić popsują dokumentnie. Czasy spalonych bezpieczników skończyły się bezpowrotnie. Teraz żeby naprawić sprzęt potrzebna jest WIEDZA, schematy serwisowe, sprzęt pomiarowy, specjalistyczne narzędzia, komputer z programatorami i odpowiednim softem do nich itp. itd. Lista jest dość długa. A jak dłubek jeden z drugim biorą się za coś o czym nie mają zielonego pojęcia, to potem sprzęt się nadaje do wyrzucenia albo do gruntownego remontu. Pocieszające jest tylko to, że dla takich cfaniaczków jest przewidziana inna stawka w cenniku. |
DrA eS ... | 2005-09-22 17:28:36
Po czesci naleze do grona tych "nierobow" wykonujac uslugi serwisowe. Aczkolwiek od pewnego czasu staram sie ograniczac tylko i wylacznie do obslugi serwisu stalych klientow - w 99% instytucjonalnych. Wlasnie dzieki takiemu podejsciu klientow - naprawiasz, bierzesz za to pieniadze, to napewno jestes nierobem ktory jak tknie to spierdoli. Na szczescie czasy Kaziow wszystkorobow sie koncza i firmy potrafia docenic profesjonalna obsluge serwisu i zdaja sobie sprawe z kosztow jakie sie z tym wiaza. Gratuluje podejscia. |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-09-22 20:58:20 kielkac
LOB NET MEMBER bordowe gowno boleslawiec Miałem tu nic nie pisać ale z brechtu nie wytrzymałem
Dobre to jest,dobre
[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2005-09-22 20:58:47 ] |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2005-09-23 11:30:43 A ja tam serwisuje swoje auta głównie Ople w serwisie FIAT-a
tak FIAT-a, ceny mam o połowe niższe niż w warsztacie u Henia za to wyposażenie warsztatu i jakość usług SUPER np. wymiana paska klinowego w Astrze koszt z paskiem 52zł/brutto |