Rozrusznik kłopoty!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Trzeszczy,ledwo co kręci i to głowne objawy na zimnym silniku. Wlasnie dzis gdy temperatura spadla do zera, mialem klopoty i to duze. To szczotki czy bendix????
Szczotki kosztuja cos ok 23zl a bendix?

DZIĘKI

Witam!Jeżeli choć trochę kręci,to nie będzie bendix.Wskazywałbym raczej na szczotki lub wyrobione tulejki.Najlepiej oczywiście rozebrać i sprawdzić.Powodzenia życzę.

Witam.Mnie bendiks kosztowal 60 zl, ale podpisalbym sie pod tym co zaleca kolega Mireko. A moze wystarczy dobrze wyczyscic...
Pozdrawiam

ok! dziekowka

Witam. Mi strasznie trzeszczał w końcowej fazie kręcenia. Rozebrałem drania, szmata w rękę i po godzince śmigał jak nowy. Mi pomogło więc zacznij od tego.

Pozdrawiam

Czy ma ktoś dokładne schematy wymiany elementów rozrusznika w essim. co prawda nie dla mnie, ale jakby cos bylo to piszcie. dzięki

[ wiadomość edytowana przez: matre22 dnia 2005-09-23 09:22:41 ]

Wczoraj wieczorem pojechalem do bankomatu. Zgasilem silnik a po powrocie juz nie moglem zapalic. Objaw byl taki, ze po przekreceniu kluczyka cos tylko stukalo i migala diodka pod zegarkiem w takt trzaskania. Jak troche przestygl to zapalil ale tylko raz i to wczoraj. Dzisiaj rano juz nie zapalil wcale.

Co to moze byc?
Toradek pewnie znowu zasile Twoj budzet rodzinny

Cytat:
2005-09-21 08:47:05, kacza pisze:
Wczoraj wieczorem pojechalem do bankomatu. Zgasilem silnik a po powrocie juz nie moglem zapalic. Objaw byl taki, ze po przekreceniu kluczyka cos tylko stukalo i migala diodka pod zegarkiem w takt trzaskania. Jak troche przestygl to zapalil ale tylko raz i to wczoraj. Dzisiaj rano juz nie zapalil wcale. Co to moze byc? Toradek pewnie znowu zasile Twoj budzet rodzinny

Może być np brak masy. Zacznij od sprawdzenia czy gdzieś Ci kable nie zaśniedziały (masowy i ten do rozrusznika). Jeśli nie pomoże - wytargaj rozrusznik i baw się dalej.

Czy ma ktoś dokładne schematy wymiany elementów rozrusznika w essim. co prawda nie dla mnie, ale jakby cos bylo to piszcie. dzięki. wyszukiwara jakoś nie dała rady, podejrzewam , że nie było...

matre22-o jakie schematy dokładnie Ci chodzi-wymiana szczotek,tulei?

dokładnie. jakby co to....

matre224@wp.pl