Wymiana bebna tylnych pasow MkVII HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiecie moze jak wyjac beben tylnego pasa bezpieczenstwa (lewy), zatkal sie i nie dyga a przydaloby sie. Niestety nie wiem jak go wyjac. Mowa tu o 5d MkVII. Czy trzeba pruc blache?
pozdrawiam

Na wszelki wypadek dodam, abym zle zrozumiany nie zostal, chodzi mi o nawijke pasa bezpieczenstwa. Jest niemal full zwiniety i tylko troche sie luzuje. Jednak jest na tyle zablokowany ze powolne napinanie nic nie daje... Trzeba go wyjac! Ale jak?

nie pamiętam, ale wydaje mi się, że go kiedyś odkręciłęm bez żadnych większych kombinacji i trudów...

nom... to nie jest trudne trzeba chyba zdjac te plastikowe oslony po pokach kanapy pozdr

Tak dla uscislenia. Chodzi o te plastiki wokol malej bocznej szybki, i z boku bagaznika? No to nie jest taki maly problem!! Ale skoro czeba

jak to jest problem - platki sa na zatrzaskach, które wyskakują, a z drugiej strony trzyma je uszczelka

No Kielek nie tak do konca!! Na slupku sa 2 wkrety, w bagazniku conajmniej kilka i cos jeszcze w dol do zakola (i progu przy drzwiach)
No taki jakis sporawy, ale to nie koniec! Zwijka jest schowana pod blacha na zakolu a wiec miedzy dwiema blachami, czy jak zwale plastik, dojde tam juz bez problemu??
thx

Info dla zmuszonych do wyjęcia nawijki tylnego pasa bezp.
Sporo kluczy torksowych, śrubak krzyżak, sporo nerwów, 1h czasu.