| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-09-21 07:02:10 qbaj, dla WAS korzystniejsze będzie skorzystanie z OC sąsiadki, ale tak jak suberuje brunner, możecie podjechać najpierw do blacharza. |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-09-21 11:18:00 w tym przypadku niema co mówic o klepaniu, te drzwi sie przeciez zwichrowaly, taniej wyjdzie kupic uzywane drzwi, niz klepac i przygotowac pod malowanie |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-09-21 12:19:15 panowie..to ze drzwi do wymiany to oczywiste..klepanie kompletnie nie ma sensu bo na szrocie drzwi mozna kupic za okolo 250zl a do tego rozebralem kiedys boczek tych drzwi i szczeka mi opadla..na sporej przestrzeni blacha jest podwojna..tzn jest blacha zewnetrzna potem jest szyba a potem jeszcze plat blachy..co praktycznie uniemozliwia klepanie
tez mi sie wydaje ze lepiej i dla sasiadki i dla mojej kobiety zeby robic to z OC..nie przypuszczam zeby OC wyplacilo mniej niz 500zl |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2005-09-21 12:29:36
Malowanie jednego Elementu w wawce (drzwi ) to koszt 250 - 350 zł. więc sporo więcej niż 500 wyjdzie za całość..... muślę że spokojnie nawet przy wycenie na części używane - czyli 50% wyjdzie ponad 1000 zł. brać z OC i sie nie pierdzielić... kasa narękę i dopiero szukać i negocjować ceny u Panów "Staśków" - jeszcze ci na skrzynke piwa zostanie... lub na róże dla Kobiety |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-09-21 13:16:22 EEE KaZaK od "pana Staska" z daleka ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-09-21 17:43:06 nie no najsmieszniejsze jest to ze ten samochod idzie do zyda..pierwotnie ona chciala za niego 2 tysie ale jak dostanie odpowiednia kwote z OC to napewno nie bedzie naprawiala tylko sprzeda w takim stanie jak jest nawet na czesci..wladowac 1000zl w samochod wart 2tys to przyznacie pomysl poroniony |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-09-21 19:28:13 qbaj to co ty masz za problem ?
Bo sie pogubiłem |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-09-21 19:45:42 prosty problem..czy brac kase a jesli tak to ile czy tez brac polise?? chyba jasno sie wyrazilem i nie ma to nic wspolnego z tym ile bedzie kosztowalo doprowadzenie samochodu do stanu z przed stluczki bo nikt tego nie zamierza robic
delikatnosc sytuacji polega na tym ze kobieta a raczej jej brat sama sie przyznala...nie ma zadnych swiadkow policji czy nic takiego..nikt kobiety za reke nie zlapal..wiec nie mozna tez stawiac zadnego ultiumatum bo w ostatecznosic kobieta moze powiedziec ze ma to w dupie..i co wtedy? nic to..dam znac jak sie rozwiazala sprawa i dzieki za rady |
AdamZuk NissanAlmera Białystok | 2005-09-22 07:58:51
Dziś rano spotkało mnie to samo
sąsiad wyjeżdzał z parkingu tyłem więc zatrzymałem się / nie będę się piklił od samego rana/ a on po chwili ponownie wrzucił wsteczny i wbił mi się hakiem pod zderzak. Chciał podjechać po żonę tyłem 8-10 m i nie patrzył, że stoję za nim z włączonymi światłami /godz. 6:30 niezupełnie widno/
Chciał płacić ale jak zapytałem 500 czy 10 zł to się zastanowił. Podpisał oświadczenie o szkodzie i teraz muszę wycenić straty. Pogięta tablica rejestr. i połamana ramka, zderzak na wygląd cały ale nie wiem jak punkty mocowania - czy nie są wyrwane po rozszczepianiu zhaczonych samochodów. Pewnie pojadę do jakiegoś warsztatu na oględziny. Jeżeli ktoś ma trafne podpowiedzi to proszę śmiało co 53 głowy to nie jedna. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-09-22 13:39:07 adam ale jesli zderzak caly i nie wyrwany z zaczepow to straty sa bliskie zeru..chyba ze musisz tablice wymieniac..anyway..jesli chcesz byc uczciwy wobec faceta to podjedz do dobrego warsztatu niech bardzo dokladnie sprawdza i jesli okaze sie ze faktycznie nic ci sie nie stalo to wez od faceta 100zl i oddaj mu oswiadczenie
oczywiscie jesli straty jednak sa no to szybciutko do ubezpieczyciela ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-09-22 14:55:34
No chyba, że jak mój popękał wewnątrz... i na wiosnę odleciały kawałki. |
AdamZuk NissanAlmera Białystok | 2005-09-22 18:24:44 Obejrzałem dokładnie na kanale przyd auta od dołu z macaniem, byłem w dwóch warsztatach blacharskich i wniosek jest następujący:
nie widać pęknięć zderzaka, dwie kratki /czarne/zderzaka straciły zaczepy, lewy halogen stał się lekko chybotliwy/góra-dół/, tablica rejst. pogięta i ramka połamana. Nic wielkiego nie stwierdzono. Sprawca właśnie bez targowania wręczył mi 250zł ale wskazywało na to, że był przygotowany na więcej. Moja Kasia skomentowała, że jestem niezwykle przyzwoity. Cokolwiek miałoby to znaczyć! |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-09-29 15:31:41 podnosze watek..ale celem zamkniecia..wczoraj bylismy w allianzie .szkoda z OC sprawcy..dzis juz jest wycena..1250zl..no nie skrzydzili mojej kobiety raczej ![]() |