Dziwne drżenia na postoju.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich,

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem essiego . Jednak od samego początku niepokoi mnie jego dziwne zachowanie podczas postoju np. na światłach. W środku odczówalne są drżenia, a wskazówka obrotomierza delikatnie skacze, raz w dół raz w górę ( nigdy powyżej 1000 obr/min). Te wahania są nie większe niż 100 obr/min.

Stąd moje pytanie. Czy ktoś z was spotkał się z takim czymś. Dodam, że mój buraczek ma sliniczek 1.3.

Pozdrawiam
Czester

ja mialam i pomogla wymiana swiec

PS ja sie nie znam

dodam jeszcze, że własnie świece i sonda zostały wymienione.

Pozdrawiam
Czester

poduszki sielnika badz skrzyni biegów sprawdzone??

Właśnie zauważyłem coś takiego w moim kombi 1.8 TD '97, i też jestem ciekawy przyczyny ?

poduszek jeszcze nie sprawdziłem , ale niebawem nie omieszkam tego zrobić.

p.s. te drżenia są wyraźniejsze gdy silnik jest już nagrzany

może ktoś wpadnie co to może być.

pozdrawiam
Czester

Temat morze!!!
Ja w swoim mam to od roku. Powymieniałem wszystko i byłem na komputerze i nic.
To jest jeden z kilku minusów esortów.

A ja w moim mam jeszcze inne drżenia. Jak pracuje na jałowym to co jakiś czas(6-8sek) odczówam przez stopy lekkie drganie, przez ok 1 sek. Tak jakby ktos stał przu aucie i lekko uderzał cyklicznie w opone. Co ciekawe nie zawsze to występuje. Obroty równiutko na jednym poziomie! I co to może być?

Moj na zimno.... CHCE WYSKOCZYC doslownie! z komory silnika.
A jak cieply... to chodzi lepiej niz niejedna benzyna!!! cichutko, rowniusko, plynnie. Po prostu bajera..

Cytat:
2005-09-21 19:05:12, czester pisze:
Witam Wszystkich, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem essiego . Jednak od samego początku niepokoi mnie jego dziwne zachowanie podczas postoju np. na światłach. W środku odczówalne są drżenia, a wskazówka obrotomierza delikatnie skacze, raz w dół raz w górę ( nigdy powyżej 1000 obr/min). Te wahania są nie większe niż 100 obr/min. Stąd moje pytanie. Czy ktoś z was spotkał się z takim czymś. Dodam, że mój buraczek ma sliniczek 1.3. Pozdrawiam Czester

nie napisałeś jakie masz obroty na postoju, powinny być ok 900 jak masz poniżej to po prostu je podkręć

a może to kiepskiej jakości paliwo