Rozbieralność części

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Można dokupić gdzieś części do lusterka zewnetrznego, czy takie elementy występują tylko jako całość?
Oczywiście nie mówię o ASO, bo oni to najchętniej cały samochód by wymienili.
Jakiś rozwalił mi lustro i jeżdżę juz jakiś czas z posklejanym taśmą - zapowiada się teraz wolny weekendzik, może być coś pogmerał. Pamietam jak składałem "do kupy", że uszkodzone jest tylko mocowanie wkładu do silniczka, sam silniczek pracuje, obudowa tylko lekko pęknieta, szkło też całe.
Trochę mi szkoda kasy na całe lustro...

Jakim pójść tropem? Jakiś katalog części i tam zobaczyc? Jezeli tak, to gdzie cosik takiego można namierzyć? Pewnie w ASO...

Będę wdzięczny za rady!!!

Pozdr. P.

To... chyba... nie ten klub

Cytat:
2006-09-28 09:54:30, piotr_ek pisze:
To... chyba... nie ten klub

Eeee, pytam wszędzie...
Nie chodzi o konkretny model czy markę, ale o zasadę.
Lusterko składa się z kilku czy kilkunastu demontowalnych elementów i pytanie, czy je mozna dokupić?
A jezeli można, to może ktoś zna sklep z takimi detalami.
P.

Nie wszystkie auta maja tak samo... w Focusie I mozna sciągnąc lusterko bez rozbierania boczku... wystarczy je złozyc i jakąs tam srube czy sprezyne sciągnąc i lusterko schodzi... w espero tego nie było... w polonezie: 2x srubka i odpada.. albo jeden raz z buta.. tez odpadnie

Źle mnie zrozumieliście - nie chodzi mi o zasadę rozbierania lusterek. O co innego - na przykładzie - aparat zapłonowy (astra 1,4), jest jako cały element, ale można rozebrać i dokupić palec i kopułkę.
O to mi chodziło - czy wiecie coś o możliwości dokupienia części do lusterka? Czy coś takiego się praktykuje w ogóle? Szczerze wątpię, ale chciałbym jednak naprawić to lustro, a nie wywalac kolejne 250 zł, bo komuś "łokieć poleciał"...
Pozdr. P.
P.S. Na allegro znalazłem te płytki, co są pod szkłem do mocowania - obadam sprawę w weekend i może samo to wystarczy...