Instrukcja obsługi i dane techn - PONY GT

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZeść ! NABYŁEM NIEDAWNO HYNDAI PONY GT 1,5 16 V 3 DRZWI ROK 1996. AUTKO BRYKA JAK BURZA. MAM TYLKO MALUTKI PROBLEM, AUTO JEST Z FRANCJI I W TAKIM JĘZYKU MAM INSTRUKCJĘ.
----MA KTOŚ Z WAS MOŻE W NORMALNYMN JĘZYKU INSTRUKCJĘ ORAZ DANE TECHNICZNE TAKIEGO AUTKA, BO NA STRONĘ HYUNDAIA NIE MOGĘ SIĘ ZALOGOWAĆ!!! POMÓŻCIE!!!
---MAM JESZCE JEDNĄ SPRAWĘ CO TO JEST TEN ZIP PRZY LOGOWANIU NA STRONIE HYUNDAIA - KOMPA MAM OD NIEDAWNA I NIE MAM POJĘCIA CO TAM WPISAĆ!!!!! POZDRAWIAM!!!

tutaj

DZIĘKI WIELKIE, ALE CZY TE DANE DOTYCZĄ RÓWNIEŻ SILNIKA 78 KW, BO TAKI MAM U SIEBIE !!??? I JESZCZE JEDNO JEŚLIBYŚ WIEDZIAŁ - MAM PROBLEM Z SZYBAMI ELEKTRYCZNYMI PODCZAS OPUSZCZANIA I PODNOSZENIA SZYBA SIĘ KOSI W DRZWIACH I BLOKUJE... POZDRAWIAM

U mnie było to samo, szyba wysunęła się z rynienki i kosiła, trzeba było ją umocować i wyregulować linki.
A czy te dane dotyczą twojego silnika to nie mam pojęcia, ja niestety nie mam takiego.

[ wiadomość edytowana przez: dakro dnia 2005-09-28 13:29:51 ]

Z tego co mówisz to rocznikowo masz raczej Accenta, ale w nim montowali największy silnik to 1.5 12V.

Cytat:
2005-09-28 23:48:50, MobiaS pisze:
Z tego co mówisz to rocznikowo masz raczej Accenta, ale w nim montowali największy silnik to 1.5 12V.

na wielu rynkach m.in. francuskim nadal używa się nazwy pony, nawet na te auta które u nas figurują jako accent,
są silniki 1.5 16V ale rzadko spotykane, w zależności od rynku od 99 do 110 kucy, jakieś podstawowe dane mam w chacie, postaram się poszukać

Witajcie, autko sprowadzone jest z Francji.Wiem,że rocznikiem powinien to być Accent, bo w większości pasują od niego części. Jednak w papierach jest Pony GT.
----Apropo może ktoś wie, gdzie mogę nabyć klamkę zew.-Accent, kierowcy oraz uszczelki szyby w drzwiach wersja 3 drzwi. Nie pytam o serwis, moga byc uzywki +++ POZDRAWIAM!!! Sorry jeszcze jedno jak zabrac sie do regulacji szyb elektrycznych i czy oprocz linek cos jeszcze trzzma szybe w rynience ????

na pewno masz accenta w wersji gt, dlatego przepraw się bo bedziesz powodować zmieszanie a i na każde pytanie będą odp tobie posiadacze poniaków,a ty masz accenta w wersji gt, samochodzik ma zmodernizowana głowicę względem podstawy tj. silnika g4ek dołożyli po prostu górę od czegoś innego,

Cytat:
STRONĘ HYUNDAIA NIE MOGĘ SIĘ ZALOGOWAĆ!!! POMÓŻCIE!!! ---MAM JESZCE JEDNĄ SPRAWĘ CO TO JEST TEN ZIP PRZY LOGOWANIU NA STRONIE HYUNDAIA - KOMPA MAM OD NIEDAWNA I NIE MAM POJĘCIA CO TAM WPISAĆ!!!!! POZDRAWIAM!!!

Zip przy rejestracji to kod pocztowy. Proponuję wpisać poprawny, ponieważ na 95% strona ma jakieś mechanizmy sprawdzające.

Dziękuję za wyjaśnienia. ----Dajcie jeszcze znać co z tymi szybkami elektrycznymi, jak je zrobić by ich nie kosiło --------- I może ma ktoś instrukcję od Accenta GT
Dajcie też znać skąd bierzecie części do Accentów woj. warmińsko-mazurskie (ew. wysyłką) mówię o rzeczach ekspoloatacyjnych (paski, filtry) i za jaką kaskę? 3mka się!!!

Jeżeli chodzi o częsci oryginalne to w Olsztynie jest salon Hyundai, ASO i sklep z częściami. Sprowadzą Ci każdą część do Hyundai w ciągu doby jeżeli jest na terenie Polski do m-ca jeżeli z Korei, ale wiadomo jakie są ceny oryginałów, więc na początek proponuję zawsze obskoczyć wszytkie inne większe sklepy (Auto land, Inter cars, Azja Auto itp). Zawsze możesz zadzwonić do sklepu i zapytać o cenę części oryginału, podajesz numer nadwozia i za parę minut oddzwaniają, podaję cenę itd. Pasek warto chyba założyć oryginalny np do Pony kosztowal około 90zł, a podróba-zamiennik około 65zł. Jeżeli chodzi o filtr oleju to za oryginał do Pony ok temu płaciłem coś ponad 30zł, a w tym roku zamiennik za 16zł . Paski, rolki, napinacze są w Autoland, Inter-Cars i innych większych sklepach w Olsztynie.
A tutaj adres Hyundai w Olsztynie:
www.hyundai.polmozbyt.olsztyn.pl