Zawory- koszt robocizny 2000 16v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

2000 16v
Cykanie caly czas >>temat popychaczy przeroblem @@
Chyba zawory albo cos w glowicy, ale przeczytajcie dalej>>

Niedawno wymienilem popychacze < walkowany temat, ale chce to uciszyc u mnie w aucie > bo bylo slychac u mnie cykanie na wolnych obr i tak do 3000-3500 < szczegolnie slychac jak sie lekko trzymajac pedal gazu np na dwojce potroche wkreci go na 3000tys i lekko odpusci < wtedy najbardziej je slychac>

Przy obrotach powyzej 3500 raczej nie slysze, jest bardziej w tych nizszych obrotach syszalne.

Oczywiscie jak jest zimny nardziej slychac ,ale >> JAK RANO ODPALAM >>> NIE MA EFEKTU STUKOTU METALICZNEGO PRZEZ KILKA SEKUND !!

Mechanik powiedzial mi ze moze byc podpalony ktorys zawor, albo cos w glowicy jest nie tak, szczegolnie to slychac z jednej strony wyraznie od gory silnka
-cisnienie oleju ok !!
-walki przy wymienie popychaczy tez sprawdzali tez ok!!

Ile moze kosztowac taka naprawa glowicy ?? zawory +uszczelniacze
Kiedys tu na forum wyczytalem ze przy sciaganiu glowicy warto tez wynienic " niepamietam dokladnie prowadnice zaworów albo jakies trzonki ???

Moze ktos to wymienial, wszyscy mowia zeby nie grzebac jak chodzi , ale mam porownanie kumpla auto takie samo @@ Rano jak odpala stuka ale pozniej chodzi jak """pszczolka """ a umnie wyraznie slychac cos, co,mnie wku.....a

Sorry za literowki , jak teraz czytalem to widze ze troche ich jest w tym poscie heheh!!!

Czy po sciaganiu glowicy auto moze miec gorsze osiagi???
podobno najlepiej chodzi silnik zlozony fabrycznie, ale glowica???
to nie blok silnika wiec >>>co o tym myslicie

Pytam zeby sie pozniej nienarzekac ze nic nie stuka, ale mul sie zrobil z auta ???

prawde mówiąc wałki rozrządu szlag trafił a nie zawory

Ale walki bylo sprawdzone przez mechanika i sa OK !!! I to sprawadzal je juz po wymianie popychaczy.< drugim razem >
???

Ponawiam pytanko ile moze kosztowac robienie zaworów i czy np wystarczy wymienic te po ktorych widac zuzycie czy trzeba wszystkie robic ???

I czy po sciagnieciu glowicy nadal bedzie kompresja i moc tak jak wczesniej ???