2000 16v
Cykanie caly czas >>temat popychaczy przeroblem @@
Chyba zawory albo cos w glowicy, ale przeczytajcie dalej>>
Niedawno wymienilem popychacze < walkowany temat, ale chce to uciszyc u mnie w aucie > bo bylo slychac u mnie cykanie na wolnych obr i tak do 3000-3500 < szczegolnie slychac jak sie lekko trzymajac pedal gazu np na dwojce potroche wkreci go na 3000tys i lekko odpusci < wtedy najbardziej je slychac>
Przy obrotach powyzej 3500 raczej nie slysze, jest bardziej w tych nizszych obrotach syszalne.
Oczywiscie jak jest zimny nardziej slychac ,ale >> JAK RANO ODPALAM >>> NIE MA EFEKTU STUKOTU METALICZNEGO PRZEZ KILKA SEKUND !!
Mechanik powiedzial mi ze moze byc podpalony ktorys zawor, albo cos w glowicy jest nie tak, szczegolnie to slychac z jednej strony wyraznie od gory silnka
-cisnienie oleju ok !!
-walki przy wymienie popychaczy tez sprawdzali tez ok!!
Ile moze kosztowac taka naprawa glowicy ?? zawory +uszczelniacze
Kiedys tu na forum wyczytalem ze przy sciaganiu glowicy warto tez wynienic " niepamietam dokladnie prowadnice zaworów albo jakies trzonki ???
Moze ktos to wymienial, wszyscy mowia zeby nie grzebac jak chodzi , ale mam porownanie kumpla auto takie samo @@ Rano jak odpala stuka ale pozniej chodzi jak """pszczolka """ a umnie wyraznie slychac cos, co,mnie wku.....a