[k] krótką skrzynię biegów (III, IV bieg)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, nabędę drogą kupna skrzynię biegów z krótkim 3 i 4 biegiem (A grupowa?). Stan minimum dobry
Można jeszcze kupić taką skrzynię nową?

mozna. u kaluzy choinka i tryby - 750 zet. u swiatka cos kolo 500. ale jak brac to tylko od kaluzy

jak bym siem postarał to za około 500 ci załatwie. nowe koła i nowa choinka. u mnie daje rade, u zoltara wzmocniona 2 daje rade więc znaczy ze dobry wyrób. a ze kasy tyle- no cóż za jakość sie płaci

ja bym jednak bral kaluzowa jakbym mial tyle kasy wydac. kaluza jako jedyny z tego co wiem robi te smieci z polfabrykatu

Cytat:
2005-09-26 22:15:36, ZoLt4R pisze:
ja bym jednak bral kaluzowa jakbym mial tyle kasy wydac. kaluza jako jedyny z tego co wiem robi te smieci z polfabrykatu

no ja siem nie znam ale w sumie to chyba kałuzowa by była lepsza niż tak jak nasze były robione z kółek seryjnych wieńce sciągane i robione nowe i spawane i jakos cos inne wydumki. ważne ze hula i problema nie ma

no o tym wlasnie mowie. ja bym zainwestowal w kaluze. (moja skrzynka bedzie na sprzedaz w grudniu, wlasnie kaluzowa, wzmocnione poloski, hiper 2ka itd)

Cytat:
2005-09-26 22:25:55, ZoLt4R pisze:
no o tym wlasnie mowie. ja bym zainwestowal w kaluze. (moja skrzynka bedzie na sprzedaz w grudniu, wlasnie kaluzowa, wzmocnione poloski, hiper 2ka itd)

ciekawe skąd masz 2
taki troche OT sie zrobił

[ wiadomość edytowana przez: bizer_trikolor dnia 2005-09-26 22:27:55 ]

dobry o/t nie jest zly a 2ke mam z podgorza

Cytat:
2005-09-26 22:30:44, ZoLt4R pisze:
dobry o/t nie jest zly a 2ke mam z podgorza

chciałbym skromnie zaznaczyc ze ja jestem z podgórza jakby ktos nie wiedział

a ja mam pytanie troche z innej beczki czy ktoś robi skrzynie z krótką samą trójką na choince? tzn krótkie 2,3 i 4 seryjne

Cytat:
2005-09-26 22:50:38, Art126 pisze:
a ja mam pytanie troche z innej beczki czy ktoś robi skrzynie z krótką samą trójką na choince? tzn krótkie 2,3 i 4 seryjne

jasne ze robią. dajesz mówisz co chcesz,płacisz i odbierasz.
tylko magik musi byc odpowiedni

Cytat:
2005-09-26 23:32:29, bizer_trikolor pisze:
jasne ze robią. dajesz mówisz co chcesz,płacisz i odbierasz. tylko magik musi byc odpowiedni

sprawdzone doświadczalnie? Kałuża? Świątek?
chyba zadzwonie jutro i popytam

Cytat:
2005-09-26 23:36:25, Art126 pisze:
sprawdzone doświadczalnie? Kałuża? Świątek? chyba zadzwonie jutro i popytam

ale w sumie dobry magik zrobi wszystko tylko ze koło 3 biegu jest w srodku choinki pomiedzy 1 i 4. ale to sciągnie kółko 1 lub 4 i wtedy sciagnie koło 3. zrobi odpowiednie kolo do 3 założy postpawa specjalną elektroda potem założy to co sciągnął 1 lub 4 też pospawa i gitarrrrrrra. zakładac i jechac

Tylko po co przecierz między 3 i 4 i tak jest za duży przeskok.

dokrecisz 3 do konca wrzucisz 4... i koniec..

Cytat:
2005-09-26 23:57:53, pavlus pisze:
Tylko po co przecierz między 3 i 4 i tak jest za duży przeskok.

chodzi o skrzynke typowo na kjsy, aby czwórka była na dojazdy, a 3 pierwsze biegi do hulania między pachołkami

Cytat:
2005-09-27 00:01:02, ZoLt4R pisze:
dokrecisz 3 do konca wrzucisz 4... i koniec..

doskonale zdaje sobie z tego sprawe

czyli 4 bieg na "dojazdowki"

Cytat:
2005-09-27 00:02:52, ZoLt4R pisze:
czyli 4 bieg na "dojazdowki"

tak, zgadza się
uwazam ze 900 etka nawet podłubana ma ciut za mało momentu aby na dwójce wychodzić z nawrotów ciasnych, stąd krótkie dwa aby oszczedzić jedynke, myśle również że 3 biegi nawet krótkie wystarczą do hulania miedzy słupkami, a nawet jak pojawi się jakas prosta i będe musial na czwórce jechać z 3 tys obr, to wydaje mi się że dużo więcej zyskam zapitalając na kazdym nawrocie i między słupkami dużo szybciej. Ale to moje przemyślenia które nie każdemu musza przypaść do gustu

troche kupa bo bedziesz muisał na dojazdach i tak krecic na 3 wysoko zeby jak włączysz 4 to jakos sie odpychacbo np bedzie przt toba jechał dzid do koscioła np 60 to ani na nornalnych obrotach 3 ani 4 nie da rady. no i zabulisz za taka skrzynke troche więc chyba lepiej 4 też odrazu zrobic bo sie przydaje czasami na oesach a tak to 3 bedziesz piłował do końca obrotów i nie będzie sensu 4 wpinac. zastanów sie milion razy a potem rób a nie pomyslisz ze 3 razy i 2 razy skrzynie będzies zrobił. ja na krótkiej na dojazdach pomyakm z zawrotną prędkością góra 70 i zasze zdąze na pkc. chyba ze coś klęknie podrodze