| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-10-26 19:55:55 Odswieze bardzo stary watek poniewaz dzis moj Esperczak dostal w prezencie odemnie wspomaganie tzn dostaje. Na razie pompa, przewody, zbiorniczek i listwa zamontowane. Jutro mechanik przerzuci kolumne kierownicza i w niedziele zobaczymy co z tego wyszlo Ogolnie duzo bylo watkow na ten temat, a po za jedna osoba, ktora pisala ze to robi i nie opisala z jakim wynikiem, to tylko znalazlem duzo postow na temat, ze by sobie ktos zalozyl i przy okazji pytam czy ktos to juz robil i jak sie spisuje po dolozeniu? Bo poki co wyglada coraz przyjemniej pod maska ![]() [ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2007-10-26 19:59:25 ] |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-10-27 17:21:12
Yyy, a po co wymieniasz kolumne kierownicy? |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-10-28 00:29:51 Nie wiem tak na wszelki wypad jak komplet to komplet, zreszta nie place duzo za wymiane to sie nie martwie ogolnie to juz jest zalozone w poniedzialek jeszcze tylko doleje sie plynu i cos jeszcze dokrecic ale jest ok. W poniedzialek pierwsze testy i opis wrazen z jazdy w koncu bedzie sie po ludzku krecic. A tak na marginesie to nie bylo tak zle cenowo, dobrze miec znajomych mechanikow. Ogolny koszt to 350 zl wspomaganie, 28 zl nowy pasek wielorowkowy, ??? zl za plyn do wspomagania + jakies 150-200 zl za wlozenie ogolnie cos kolo 600 zl, a ze wysiadla mi listwa kierownicza bez wspomagania i musialem ja wymienic tak czy siak to ogolny koszt to jakies dodatkowe 200-300 zl i bedzie sie krecic jak u ludzi ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-10-28 01:21:06 co to jest listwa kierownicza? aaaa maglownica i tak dlugo wytrzymales bez wspomagania..dla mnie to podstawa w samochodzie sredniej wielkosci |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-10-28 01:23:58
Ja wytrzymalem siedem miechow ciekwi mnie jak Klucho wytrzymal 11 lat ![]() |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-10-30 22:39:28 No i jest ![]() ![]() mam wspomaganie i dziala cudownie wszystkim ktorzy maja wersje bez polecam sobie zalozyc, koszty nie az tak tragiczne a roznica nie do opisania |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-10-30 23:49:10 Cieniasy z Was 1.5 bez wspomagania rules ![]() ![]() |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-10-31 20:30:32
To wywal z granatowego esperaka wspomaganie
No chyba że przy pojemności 1.8 kiera chodzi minimum dwa razy ciężej |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2007-10-31 20:51:39 heh
i tak nikt nie przebije Pitbulla 1,5 bez wspomagania i kierownica wielkosci starej aluminiwej pieciozlotowki z rybakiem starsi beda to pamietac ja po przejechaniu 100 metrow jego samochodem mialem przez 2 dni zakwasy |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-11-01 00:04:02 Zapomniałeś dodać, że Pitbull opony też ma dwa numery szersze niż normalnie Twardziel ![]() |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-11-01 12:51:36
...jak ktoś chciałby spróbować ...jak smakuje cudza własność, to się rozp.... na pierwszym zakręcie...
...widać w tym szaleństwie jest metoda... |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-11-06 16:19:32 Mam możliwosc kupienia wspomagania(niby kompletnego). zastanawiam sie tylko czy jezeli sie okaze ze np brakuje jakiejs uszczelki(oring) lub np przewodu któregos bedzie mozliwosc jego kupienia. Czy ktos z was ma jakies doswiadzczenie w temacie kupowania takich elementów do espero.
Proszę o syzbką odpowiedz-POZDRAWIAM |
rudi Espero Wloclawek | 2007-11-06 16:51:21
za ile? Od razu mówie ja nie mam i raczej tak już zostanie ale jakby co to warto wiedzieć. W sumie wspomaganie kiery w espero powinno być tak dla przyzwoitości ale można i bez poza tym najlepsze jest jak się przesiądę do innego auta ze wspomaganiem to mam wrażenie że przednie koła prawie nie dotykają ziemi a na pierszym lepszym zakręcie wjadę do rowu |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-11-08 18:36:51
pojezdzij dluzszy okres czasu samochodami ze wspomaaniem a potem sproboj bez...dla mnie brak wspomagania jest najwieksza wada mojego suzuki mimo ze samochod jest lekki i maly |
lipes Daewoo Espero Kościerzyna | 2008-01-23 15:26:17 wspomaganie??? jak autor wątku pisze bez większego problemu można zamontować w espero 1,5 DOHC 96r. Mam także takiego i mechanik poinformował mnie że nie ma możliwości zamontowania pompy, potrzebne jest jakieś ramie które by ją trzymało. Jak jest rozwiązany ten problem??? |
flykrzysiek Daewoo Espero Melbourne-Australia | 2008-01-23 16:59:35 Wspomaganie w Espero montowali chyba dopiero od grudnia 1996 albo kilka miesiecy wczesniej. Sam kupowalem Espero i nie zwrocilem uwagi na to czy ma wspomaganie - ale odetchnelem ulga jak wyjechalem z komisu A co do Espero bez wspomagania -dziwi mnie jedno ze na tak bogate wyposazenie w Espero nie montowali tego jako "standard" choc esperak mial face lifting w korei, a i w instrukcji mam pokazane ze w esperakach byly tylne i przednie szyby na korbke.
Wspolczuje komus Espera bez wspomagania bo sam jezdzilem 2 lata autem bez wspom. i byla to tragedia min. przy parkowaniu. tym bardziej ze espero to duze autooo bardzo duze. |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2008-01-23 17:11:58
No tak. W wersji Avantgarde i Elegance. Sorry - nie mogłem sie powstrzymać
Pozdr. |
flykrzysiek Daewoo Espero Melbourne-Australia | 2008-01-23 17:21:28
Co w tym dziwnego ze napisalem o tym -drzwi byly na korbke? Co do tych wersji-nie chce wzniecac konfliktow-ale dla niewtajemniczonych - widzialem drugie Espero co mialo tez takie napisy min. to Elegance i Avant.. |