318 tds - dmuchawa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam 318 tds z pełnym klimatronik, wyświetlacz działa, przyciski wszystkie także ale niestety nie ma nawiewu powietrza do środka zrówno przy klimie jak i nie, poprostu nie załącza się dmuchawa. Co może być powodem. Oczywiście bezpieczniki sprawdzone!

Cytat:
2005-09-28 20:03:56, marcello1975 pisze:
Witam. Mam 318 tds z pełnym klimatronik, wyświetlacz działa, przyciski wszystkie także ale niestety nie ma nawiewu powietrza do środka zrówno przy klimie jak i nie, poprostu nie załącza się dmuchawa. Co może być powodem. Oczywiście bezpieczniki sprawdzone!

a czy przypadkiem nie załącza się tylko jak da się na max obroty dmuchawe?

nie, wogóle się nia załącza!

Cytat:
2005-09-28 20:09:08, Jeztom pisze:
a czy przypadkiem nie załącza się tylko jak da się na max obroty dmuchawe?

powinienes napisac tak: czy dmucha tylko na 4 biegu i to bardzo slabo a na pozostalych 3 wcale?? jesli tak to rezystor dmuchawy

Cytat:
2005-09-28 20:19:57, marcello1975 pisze:
nie, wogóle się nia załącza!

a jesli tak to zaczalbym od sprawdzenia samego wlacznika/panela

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-28 20:22:12 ]

na żadnym poziomie nie działa, panel ok - słychać przełączanie na auto, na szybę przdnią, itp, wyświetlacz działa sprawnie! Natomiast żadnego nadmuchu do kabiny!

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-28 20:33:57 ]

Cytat:
2005-09-28 20:30:50, marcello1975 pisze:
na żadnym poziomie nie działa, panel ok - słychać przełączanie na auto, na szybę przdnią, itp, wyświetlacz działa sprawnie! Natomiast żadnego nadmuchu do kabiny!

to akurat nie daje 100% pewnosci bo np czesc przyciskow moze nie dzialac

oczywiście część może nie działą ale są kontrolki przy przyciskach i one się zapalają przy wciśnięciu...

Witam! U mnie jest podobnie. Dmuchawa działa tylko na 4 biegu i to bardzo słabo. Czytałem w jednym z postów , że jak nie działa dmuchawa to siadł rezystor. Napiszcie mi gdzie to szukać w BMW 525 tds 1994 r. bez klimatronika , zwykła klima. Czy szukać w skrzynce bezpieczników, jeżeli tak to który ? Czy gdzie indziej. Jakbyście mogli i wiedzieli gdzie to bardzo Was proszę abyscie mi powiedzieli Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=113650&c=0&hq=rezystor&f=29&m=flat

zakldales juz temat o swojej dmuchawie i dostales odpowiedz, troche malo dokladna ale zawsze wiesz juz gdzie szukac. krzysiek napisal ze obok pedalu gazu czyli musisz zdjac plastik pod kierownica i tam poszukac

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-28 23:16:48 ]

W KLIMATRONIKU SA DWIE WTYCZKI JEDNA DUZA DRUGA MAŁA Z TWARDEJ TASMY 3 ZYŁOWEJ ZDEJMIJCIE GURE Z TEJ MAŁEJ KOSTKI -TO JEST SZYBKO ZŁONCZKA ODETNIJ CENTYMETR TASMY I ZACISNIJ ZNOWU SZYBOZŁONCZKE TYLKO PAMIETAJ ZEBY NIE OBRUCIC TASMY I NIE WPIAC JEJ ODWROTNI

POZDRAWIAM

Z PANELEM WSZYSTKO JES OK TE 3 PRZEWODZIKI ODPOWIADAJA ZA SELEKCJE WIATERKA

WŁASNIE NIEDAWNO TO ROBIŁEM

Cytat:
2005-09-29 00:28:45, rudy102 pisze:
Z PANELEM WSZYSTKO JES OK TE 3 PRZEWODZIKI ODPOWIADAJA ZA SELEKCJE WIATERKA WŁASNIE NIEDAWNO TO ROBIŁEM

ale nie pisz duzmi literami