Ford Mondeo i Gas

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

mam zamiar kupic inny samochod. Ford Mondeo wyglada fajnie. Slyszalem, ze z zalozeniem gazu sa problemy. Trzeba podobno po zalozeniu cos smarowac w silniku co 10.000 km.

Chcialbym kupic Forda Mondeo rocznik 2001/2002, silnik 1.8. Instalacje planowalem Landi Renzo Omegas.

Jakie macie doswiadczenia z Fordem Mondeo?
Jest Ford Mondeo dobrym kandydatem na gas?

Pozdrawiam

witam.
z fordem mondeo nie ma problemów z dobra instalacja a omegas jest dobrym wyborem.
akurat w tych silnikach nie ma problemu z zaworami ale lepiej zamontować system lubryfikacji zaworów. nie jest to duży wydatek ale przy naszym gazie to lepiej to także zamontować.

Slyszalem, ze te problemy wystepuja w Fordach sprowadzanych z niemiec.
Ktos sie z takimi problemami spotkal?

esc.

Ford Mondeo rocznik 2001 to nowy model z silnikiem DuratecHE, zawory regulowane mechanicznie (wymienia się całe popyczacze) jeśli założysz gaz i nie chcesz mieć problemów to po pierwszych 5 tyś. km sprawdź regulację zaworów, następne regulacje trzeba wykonac regularnie co 15-20 tyś km.
Jeśli tego nie zrobisz możesz mieć poważne kłopoty z głowicą.
Pozdrawiam
Jankopolo

Cytat:
2006-10-21 22:14:31, escorial pisze:
Witam, mam zamiar kupic inny samochod. Ford Mondeo wyglada fajnie. Slyszalem, ze z zalozeniem gazu sa problemy. Trzeba podobno po zalozeniu cos smarowac w silniku co 10.000 km. Chcialbym kupic Forda Mondeo rocznik 2001/2002, silnik 1.8. Instalacje planowalem Landi Renzo Omegas. Jakie macie doswiadczenia z Fordem Mondeo? Jest Ford Mondeo dobrym kandydatem na gas? Pozdrawiam

Witam,

mam do sprzedania Mondka kombi z gazem Landi Renzo, rocznik 2001, polski salon. Kontakt 601919797

Pozdrawiam.

Bartek