| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2006-05-02 20:34:08 mój służbowy poldek truck zachowuje się tak samo powyzej 3500 tys. traci ikrę -przyczyną jest żle dobrana instalacja a właściwie wydajność PAROWNIKA ,nie wiem czy twoje lovato to instalacja parownikowa czy wtrysk gazu -ale jeśli to instalacja parownikowa to może być analogicznie ........ ,sprawdż (diagnostyka ) u innego gazownika (niż ten co zakładał ) |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-05-03 23:30:00 Jezeli to instalacja I lub II generacji
Przyczyn bym poszukiwał: 1) padajacy reduktor (parownik) 2) zasłaby / źle dobrany aprownik 3) zbyt skrecona / źle ustawiona instalacja - ewentualnie kłopoty z lambdą 4) za mały (chociaż to nie znaczy że źle dobrany) mikser (palnik) powodujacy zadużą zwężkę i zamało silnik ma powietrza na wyższych obrotach. Jezeli to wtrysk LPG ... to sie zbytnio nie znam
ale pewnie również punkty 1, 2 i 3 wchodziły by w rachubę. Pozdrawiam. Misio |
PGR HF MEMBER Lantra warszawa | 2006-05-04 08:56:56 Witam,
Dzięki za rady - popytam się gazowników. Mysłe że reduktor jest ok. (instalacja ma pół roku), może byc ten parownik albo mikser. pzdr pgr |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-05-05 19:20:48 Reduktor i parownik to to samo
Pozdrawiam. Misio |
Schwester HF MEMBER Hyundai Pony GLS Kraków | 2006-05-09 08:58:29 Mój reduktor padł po 2 tygodniach. A objaw był taki że nie dało się przekroczyć 4tys. obrotów.
|
Jimmy7 HF MEMBER Coupe I Częstochowa | 2006-05-10 12:41:56 U mnie w Coupe i u taty w Lantrze gaz dziala tak jak trzeba, tylko ze na poczatku trzeba bylo to dobrze zestroic. Oczywiscie duzo zalezy czy zalozono odpowiednia instalacje do danego autka |