MotoNews.pl

320 touring problem z uszczelkami drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czy ktos mial skrzypiace uszczelki we wszystkich drzwiach !
Porobilo sie cos takiego po myjni . W serwisie powiedzieli mi , ze musze wymienic wszystkie uszczelki , nie za bardzo chce mi sie wydawac tyle kasy . Po lekkim uchyleniu szyb trzeszczenie ustaje , po domknieciu znowu slychac ! Tylko ie piszcie o wlaczeniu radia .
Janek

Cytat:
2005-10-05 16:31:14, hobo0 pisze:
W serwisie powiedzieli mi , ze musze wymienic wszystkie uszczelki , nie za bardzo chce mi sie wydawac tyle kasy .

hahahahahhaa, nizłe te serwisy są...

A tak powaznie to przesmaruj wszystkie uszczelki, w kazdym samochodowym sklepie sa do tego różne preparaty, dokręć sruby przy mocowaniu drzwi i bedzie git. pzdr

Dzieki , ale przesmarowalem , i wyglada , ze to jest od szyb a nie uszczelek drzwi .

Cytat:
2005-10-05 16:38:52, hobo0 pisze:
Dzieki , ale przesmarowalem , i wyglada , ze to jest od szyb a nie uszczelek drzwi .

nie ma możliwości by uszczelki przesmarowane skrzypiały, nie ma mozliwości by szyby skrzypiały(przeciez to szkło), skrzypi ci coś innego... pzdr

Cytat:
2005-10-05 16:46:56, Jeztom pisze:
nie ma mozliwości by szyby skrzypiały(przeciez to szkło), skrzypi ci coś innego... pzdr

Jest taka możłiwość, lekko opuszczona szyba podczas jazdy drga i skrzypi uszczelka właśnie szyby, lub na prowadnicy, tak czy siak bez rozbiórki się nie obędzie, trzeba to stweirdzić organoleptycznie, na czym szyba ma luz, natomiast nie bardzo mogę znaleźć związek pomiędzy skrzypieniem a wizyta w myjni

Cytat:
2005-10-05 17:38:13, kornat pisze:
Je natomiast nie bardzo mogę znaleźć związek pomiędzy skrzypieniem a wizyta w myjni

a ja moge ;] u mnie jak szyba jest mokra to podczas opuszczania/podnoszenia troche skrzypi a jak sucha to jest cicho

Cytat:
2005-10-05 17:47:15, tolo84 pisze:
a ja moge ;] u mnie jak szyba jest mokra to podczas opuszczania/podnoszenia troche skrzypi a jak sucha to jest cicho

Ok, ale tu nie było mowy o opuszczaniu i podnoszeniu szyby, tylko o tym, że jak jest uchylona to skrzypi.Moje po wyjeździe zmyjki też czasem skrzypi przy otwieraniu i podnoszeniu dopóki nie wyschnie.

Ok dzieki wszystkim , zrobione . W serwisie kupilem jakas tasme i nakleilem ja na listwe nad drzwiami . Okazalo sie ,ze gumowa uszczelka na drzwiach ta z futrkiem ociera tak paskudnie o ta listwe . UFFF cisza !
Pozdrawiam
Janek