MotoNews.pl

Głosnik czy cos innego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co jest w omedze B w tylnym podszybiu takie owalne za kratka maskującą jaby jakiś głośnik, nie moge wyjąc tej kratki i nie wiem co tam jest?

pewie glosnik jesli sa takie dwie ;]
...a moze tego nie ruszac bo pie......dut
...kup kombi nie bedziesz mial tego problemu ;]

W sedanie przeważnie są głośniki basowe.

u mnie pod tą kratką nie ma nic...

a u was ???
podpowiedzcie bo jestem bardzo ciekawy co tam macie

Cytat:
2005-09-18 22:32:05, RAFAL_ZGIERZ pisze:
a u was ??? podpowiedzcie bo jestem bardzo ciekawy co tam macie

Jak się ma BOSE (nie nogi) to się tam ma głośniki

pozdr, Robert

ja mam tam miejsce na głośniki ale mam rolete i ni jak głośniki nie wejdą więc miejsca nie ma

ale czy to miejsce wczodzi jeden duży; potęzny centralny głośnik, czy moze jakieś dwa mniejsze

Wedlug mnie chodzi o wzmacniacz antenowy..... Zadne glosniki tam sie nie znajduja.

Cytat:
2005-09-20 22:05:44, RAFAL_ZGIERZ pisze:
ale czy to miejsce wczodzi jeden duży; potęzny centralny głośnik, czy moze jakieś dwa mniejsze

Dwa.

Cytat:
2005-09-20 23:19:30, dwozniak pisze:
Wedlug mnie chodzi o wzmacniacz antenowy..... Zadne glosniki tam sie nie znajduja.

Zobacz od strony bagażnika czy widać konusy głośników.

dzis sie przyglądałem od dołu
i są tak jakies dwa zaślepione miejsca na głośniki
a końcówke to tylko jedną znalazłem
czy zwykłe radio CDR500 dało by radę na jeszcze jedna pare głośników

Witanko, chyba nie wszyscy wiedza o co chodzi. Na tylnym podszybiu ( sedan ) sa trzy maskownice. Dwie skrajne, w ktorych na 100% powinny byc glosniki, a pomiedzy nimi taka dosyc dluga w ksztalcie delikatnego luku trzecia. Jeszcze tam nie dobralem sie, ale sadze ze powinien byc tam subwoofer, ( najprawdopodobniej gdy jest system audi BOSE ) chyba ze myle sie. Roleta jest za ta maskownica.

Pozdrawiam all
Robert

u mnie są zaslepione blachą te otwory ale mozna je wyrwac i z lewej strony mam nawet jakiś wtyk z trzema bolcami

Panowie mylicie się Opel przygotował w Omedze tekie coś dla wygody osoby przewoąonej w bagażniku, ażeby miała czym oddychać tzw. opcja porwanego.
Gdzieś słyszałem, ze te kratki były montowane tylko w wersjach kupowanych przez gangsterów, którym było szkoda kasy na BMW

Oczywiście treść tego posta ma tylko i wyłącznie zadanie humorystyczne

A propos - czy ktos orientuje sie jakie sa wymiary standardowych glosnikow w Omedze B (chodzi o kombiaka). Innymi slowy nosze sie z zamiarem wymiany glosnikow fabrycznych na nowe z tym ze wlozone w miejsce tych starych. nie jestem jakims tam melomanem ani fanem nadmiernego basu - zalezy mi na czystym dzwieku i mysle ze po przelozeniu glosnikow na nowe to wlasnie uzyskam (nadmienie ze te fabryczne juz ,,charcza'')
Tak czy inaczej pytania sa dwa:
-wymiary (+tweetery tez - chyba ze jest jeden standard nie wiem)
- jakie najlepsze - polka cenowa -srednia

z gory dzieki za ew. odpowiedzi

pozdr.
olo

W przednich drzwiach są na pewno midbass'y 16cm i w osłonach lusterek tweeter'y ale rozmiar nie jest istotny bo można tam wsadzić wszystkie popularne tweeter'y (po wyjęciu gąbki z osłon lusterek). W tylnych drzwiach są 13cm midbass'y + tweeter'y zamontowane obok 13-tek (ich rozmiar też nie jest ważny jeżeli chodzi o montaż).

mam w swojej kluseczce CDR500 i wszystkie standardowe głosniki, nadmienie że mam sedana
i chciałbym coś zamontowac w to podszybie
czy to radio pociągnie dodatkowe 2 głośniki (jakie ???)

[ wiadomość edytowana przez: RAFAL_ZGIERZ dnia 2005-09-27 22:43:43 ]

oki to rozmiar juz znam a jakie marki byscie polecali?
JBL? pajonier? czy wlasciwie przy tych glosnikach nie ma to wiekszego znaczenia?
czekam na sugestie, ew. zjebki