Korek chłodnicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Szukałem w poprzednich postach, pytałem na zlocie we Wrocku - i dalej nie wiem gdzie jest ten koreczek?

Chcę sobie latem wymienić płyn chłodniczy, bo po co mam robić to późną jesienią, gdy zimno i ciemno na dworze?

Ale JAK wylać to, co teraz znajduje się w układzie?

Jak ktoś wie i robił to samemu - to proszę o krótką relację.

Pozdrawiam,
Wrolo

Odpowiedź jak nie TU to już nie wiem gdzie

Choć ktoś kiedyś napisał że można auto odwrócić do góry nogami

znaczy się KOŁAMI , oczywiście

Tak, tak, chyba tylko Piotr-ek ma korek spustowy chłodnicy w swoim bolidzie
Zdecydowana większość z nas, chcąc wymienic płyn musi "operować" wężykami

Ja robiłem to w taki sposób :
Wymiana płynu chłodzącego

Powodzenia !

Dzięki bardzo!

Kompresor, odkurzacz... Dobrze, że nie potrzeba czegoś naprawdę specjalistycznego - dźiwg albo platforma hydrauliczna .

Trochę mi ochota przeszła, ale mimo wszystko zabiorę się do tego w czasie słonecznego weekendu!

Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz!

Wrolo

Korek chłodnicy wygląda tak:

A zamontowany jest tutaj (prawy dolny róg chłodnycy):

Ale mają go tylko wybrańcy W wiejskim sklepie moto na słowo KOREK DO CHŁODNICY ESPERO, gosciu sięgnął i wyciągnął go - w "nexii jest taki sam" dodał jeszcze. Więc już nic nie rozumiem.

Dzięki Piotr-ek!

Ale one more question: prawy róg chłodnicy, tzn. po stronie kierowcy (na kontynencie)?

Wolę się upewnić, żeby nic nie nabroić po niewłaściwej stronie

Pozdr.,
Wrolo

Po polskiemu... po tej stronie co siedzi pasażer... ale i tak go nie znajdziesz. Jakbyś go miał, to już byś go zauwazył.

Czy to jest ten korek spustowy chlodnicy?? mam takie dwa po kazdej stronie u dołu chlodnicy-ale ani niewim czy to sie odkreca??czy sie to wyciąga???? ... zresztą próbowalem juz wszystkiegoImage Hosted by ImageShack.us">

jest wszystko dobrze gdyby te zdjęcia można było zobaczyć a nie krzyżyki jak na wyborach

[ wiadomość edytowana przez: malin2 dnia 2005-09-26 22:27:09 ]

Cytat:
2005-09-26 21:25:37, tommi3737 pisze:
Czy to jest ten korek spustowy chlodnicy?? mam takie dwa po kazdej stronie u dołu chlodnicy-ale ani niewim czy to sie odkreca??

Nie masz korka spustowego chlodnicy - znakomita wiekszosc nie ma.

Ja sobie przewiercilem ten plastik na wylot i wkrecilem tam srube - mam nadzieje, ze przy nastepnej wymianie pojdzie moze nie szybciej, ale przynajnmiej czysciej

Cytat:
2004-05-06 16:17:21, piotr-ek pisze:
Korek chłodnicy wygląda tak: A zamontowany jest tutaj (prawy dolny róg chłodnycy): Ale mają go tylko wybrańcy W wiejskim sklepie moto na słowo KOREK DO CHŁODNICY ESPERO, gosciu sięgnął i wyciągnął go - w "nexii jest taki sam" dodał jeszcze. Więc już nic nie rozumiem.

o te mi chodzi

Cytat:
2005-09-26 22:28:08, malin2 pisze:
o te mi chodzi

Kóniec promocji! Zdjęcia były dostępne w maju - teraz już ich nie ma i nie będzie... a korka należy szukać po otwarciu maski z lewego (stojąć przodem do auta) dołu chłodnicy.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-09-27 07:11:13 ]

Jak nie bedzie, jak beda

No... to niepotrzebny jestem.

Dzieki-teraz wszystko jasne