Jaki klucz do świec (silnik 1,5) ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sory nie wiecie moze jaki jest potrzebny klucz do montażu swiec w silniku 1.5 mi sie zdaje ze 16 ale nie jestem pewien moze ktos wie??

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2005-10-25 13:44:08 ]
[ powód edycji: Poprawa tematu... ]

Widze że koledze nikt nie odpowiedział. Bardzo dobrze Ci sie wydaje jest to 16 długa.

Poprawiłem tytuł, nic dziwnego że nikt nie odpowiada na wątek: "Mam pytanie".

Radziłbym kupić nasadkę tylko i przedłużkę a nie te niby orginalne za około 7 zł - bo to jest zwykła lipa

I tym samym dochodzimy do już raz udowodnionych wniosków, że koszt zakupu porządnego klucza przewyższa koszt wymiany świec w warsztacie.

Tu się muszę z kolegą zgodzić już pisałem na forum , niemogłem odkręcić świec przykręciłem je niestety po 5 piwkach i lipa koszt takiego klucza wyniósł mnie 40 zł ale teraz jest ok

Cytat:
2005-10-25 14:06:15, jaro331 pisze:
"....koszt takiego klucza wyniósł mnie 40 zł ale teraz jest ok ..."

kupiłeś klucz razem z mechanikiem czy jak ??

Profesjonalna nasadka kosztuje ok.20zł , klucz rurkowy (z grupy tych solidnych ....coś np germańskiego kosztuje w drogich sklepach max 30zł)....aaaaa.....wiem.....doliczyłeś sobie koszt 5 Heinekenów x0,65l!

Bogdan chyba 0.66

Cytat:
2005-10-25 17:13:41, Wiktor_ pisze:
Bogdan chyba 0.66

Widzę że Kolega słabiutko obeznany z niezłym pifkiem 0,65 literka .....bezdyskusyjnie!

to mnie zdziwiłes, nawet sie z heinekenem lubimy, ale pewien bylem ze jest 0.66

Uwaga na przykręcanie świec w 1.5-nie przechlać zbyt mocno klucz podczas dokręcania.Znajomy garażowiec kluczem złamal sobie świecę-pękł mu izolator.Jak twierdzi sam tym był zaskoczony bo nie pierwszy raz w życiu i kolejnym samochodzie zmieniał świece.Tak można zrobić gdy sie ma sztywny klucz bez przegubu.

Cytat:
2005-10-25 17:13:41, Wiktor_ pisze:
Bogdan chyba 0.66

Pragnę poinformować, że 0.66 to ma duże Tyskie Gronie...

Dzieki everybody za info a tak na marginesie to tyskie jest aaa leszek

Cytat:
2005-10-26 12:25:10, Warmi pisze:
Dzieki everybody za info a tak na marginesie to tyskie jest aaa leszek

Powiedz to w hanysowie to Cię zarżną i wrzucą do jakiegoś nieczynnego szybu kopalnianego.

only ŻYWIEC , a jak będziecie na cieszyńskim śląsku to polecam BRACKIE

Cytat:
2005-10-26 13:09:30, czytom pisze:
only ŻYWIEC , a jak będziecie na cieszyńskim śląsku to polecam BRACKIE

Toż to przecie woda!!! i w dodatu taka beee.......

Zagłoba albo OK to jest dopiero pifko

PS.
Ciekawe kiedy zły J. zamkinie wątek

No i ze świec zrobił się wątek o piwku.
Swoją drogą regionalizmy zwyciężają.
a cha Kisztan kiedyś taką reklamę widziałem: "Mariola ma oczy PIWNE, Mariola O KOCIM spojżeniu"
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: czytom dnia 2005-10-26 13:40:18 ]

Cytat:
2005-10-26 13:38:57, czytom pisze:
.... a cha Kisztan kiedyś taką reklamę widziałem: "Mariola ma oczy PIWNE, Mariola O KOCIM spojżeniu" Pozdrawiam

Mam nawet taki CD reklamowy Okocimia z tą piosenką

A co do tych reginalnych pifek. U mnie najbliżej jest browar Leżajask, ale to totalna woda.
Kiedyś był też browar w Łańcucie i superowe pifko "Podkarpackie"
No ale później wykupił to Żywiec i z Browaru zrobił magazyny

A ja lubie pifko lekko słodkie z posmakiem goryczki, a takie właśnie robi Okocim.
A i lubię też Warkę Strong

16 mm

Powiedz to w hanysowie to Cię zarżną i wrzucą do jakiegoś nieczynnego szybu kopalnianego.

To jest grozba bo chyba hahaha np??