Zdjecia z trasy :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
elo w sobote jechlalem do wawy

i za poniatowicami (jadac od wrocka) robia zdjecia
moze wiecie w kotrym miejscu dokladnie stoi fotografi i w jakim kierunku robi zdjecia ?
w Gaszowicach jest drugi fotograf ?

wiem na bank, ze jeszcze przed wieruszowem jeden stoi, ale nazwy miejscowosci nie pamietam. fajnie sie na niego wpada zza zakretu

tamten to wiem GOLA czy jakos tak tam to luzik

Nie robią zdjęcia, a tylko znaków nie zdjeli po remoncie tego odcinka. Owszem jak był remont to i widywałem panów policmajstrów, co to w Gaszowicach zatrzymywali większych hojraków z trasy za Poniatowicami - nie wiem czy miało to jakieś powiązanie. Pozatym jeździłem tamtędy dwa razy dziennie (teraz jeżdżę inną drogą do Ole ) czasami grubiej ponad limit i jakoś jeszcze mi nic nie przyszło, a to z 3 miesiące już hehe

Btw za Cieślami zdażyło mi się wyprzezać Żuczka co to się ledwo (50kmh) toczył. Podwójna ciągła, znak zakazu wyprzedzania i ograniczenie do 50 kmh. Ja go biorę z jakąś stówką, wynurzam się zza niego, a tu na wjeździe Ambera panowie stoją. Hehe mokro miałem ale zdążyli ledwie podnieść wzrok

Pozdrawiam.

Cytat:
2005-09-26 17:43:46, Piter20 pisze:
wiem na bank, ze jeszcze przed wieruszowem jeden stoi, ale nazwy miejscowosci nie pamietam. fajnie sie na niego wpada zza zakretu

Fotoradar w Goli nie działa
Za to czasami dalej stają panowie z przenośnym sprzętem z Kępna.

Pozdrawiam.

no to teraz powiem wam hita

lece z wawy mijam Gaszowice i na tymluku co kiedys byla granica kaliskiego-wroclawskiego jedzie autobus, xantia, ja

przyklejam sie do xanti bo chce ich lyknac robie redukcje z 6 na 4 i rura ale nagle wyskakuje mi xantia na lewy pas i wyprzedza autobus wiec zrezygnowalem.

a tu nagle bylsk godzina ~4 w nocy

musialbyc to fotoradar bo nie bylo zadnych lamp ani innych pojazdow

czasami zaufanie do wewnętrznego głosu...daje rezultaty...

To fotoradary błyskają

Oj Bauer ale łyknąłeś. Też sie zastanawiałem co to? Latam tatędy codziennie rano i wieczorem. Te błyski to tylko oświetlenie ostrzegawcze na remontowanej drodze, właśnie w tym miejscu (granica woj.) Jadąc w strone Oleśnicy mijasz je po lewej stronie i nagle widac błysk. Migają bardzo nie regularnie a jednocześnie szybko. Masz racje - efekt flesza. Możesz spać spokojnie.

no to lajt bo jak jechalem w strone wawy to na tym zakrecie trafil lecial na dwoch kolach

fotoradary dzialaja na podczerwien - sa takie nietore - to mi blysk flesza niepotrzebny