Tłumik i tylny zderzak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko kupował ktoś moze jakis tłumik sportowy na allegro, chodzi mi o to czy to nie jest jakies badziewie. A i drugie pytanie, macie jakiegoś pomysła na tylny zderzak?? Z przodu mam RS a z tylu seria, a jakis sportowy by sie przydał. Pozdroo

a co to takiego sportowy zderzak??? bo jakoś nie wiem.. więcej koni przez niego jest??? czy jak??

W MkVII przy wymianach zderzak-tłumik trzeba pilnować by jedno było kompatybilne z drugim.

Inne zderzaki były montowane w 1.3 i 1.4, a inne w 1.6. Wydechy również były rózne.

Cytat:
2005-09-26 00:54:51, VinCe pisze:
a co to takiego sportowy zderzak??? bo jakoś nie wiem.. więcej koni przez niego jest??? czy jak??

Ej kolego, jak nie chcesz sie wypowiadac to sie nie wypowiadaj , po drugie albo masz 10 lat albo nie możesz pojąć o co mi chodzi wiec nie marnuj klawiszy.

[ wiadomość edytowana przez: Gofer dnia 2005-09-26 09:30:21 ]

Cytat:
Z przodu mam RS a z tylu seria, a jakis sportowy by sie przydał. Pozdroo

oj widzę ze szybko zmienileś treść ostatniej wypowiedzi....

[ wiadomość edytowana przez: Slowik dnia 2005-09-26 09:33:56 ]

Cytat:
2005-09-26 09:32:03, Slowik pisze:
oj widzę ze szybko zmienileś treść ostatniej wypowiedzi.... [ wiadomość edytowana przez: Slowik dnia 2005-09-26 09:33:56 ]

Wstałem dopiero, a na dzien dobry zamiast jakis pomysł, czy rada to koles sie osmiesza.

Jak sam nie chcesz się ośmieszać to napisz chociaż markę tego tłumika, bo "sportowy z allegro" to dosyć szerokie pojęcie. Napiszę Ci że czadowa jakość, mając na myśli Remusa, a Ty kupisz polski badziew i będziesz mieć pretensje że Ci odpadł po 4 misiącach. Może chociaż za ile byś chciał ten tłumik?

A co do wypowiedzi VinCa... no bo jakoś tak dziwnie brzmi "sportowy zderzak do MKVII"... Może od Coswortha?

heh wojo no napenwno mu chodziło o sportowy czyli jakiś niższy tuningowy no chociaż wam powiem ze 4 miechy taki tłumik z allegro wytrzyma:d no nawet bardzo długo ale lipny bedzie klank... chociaż ja tam jakis mam odkąd kupiłem auto i klank ma wyypas a niewiem cczy to polski szajs czy coś lepszego

słuchaj koleszko.... lat to ja mam odpowiednio ale Twój post jest śmieszny...za sportowy tłumik uważam coś co jest robione pod konkretny samochód, silnik i jest używane w sporcie...a taki wydech trochę kosztuje,..... a to co chcesz kupić z allegro to jest kupa a nie tłumi sportowy...a już zderzak sportowy to zupełnie nie mam pojęcia co to takiego...chyba chodziło Ci o tuningowy co??? i zanim coś napiszesz to może sprecyzuj o co Ci chodzi albo naucz się terminologii a nie się oburzasz....głupie pytanie to głupia odpowiedź...

Cytat:
2005-09-26 09:27:17, Gofer pisze:
Ej kolego, jak nie chcesz sie wypowiadac to sie nie wypowiadaj , po drugie albo masz 10 lat albo nie możesz pojąć o co mi chodzi wiec nie marnuj klawiszy. [ wiadomość edytowana przez: Gofer dnia 2005-09-26 09:30:21 ]

kto jak kto ale VinCe chyba doskonale pojął i stąd jego odpowiedź... może troszkę uszczypliwa

ehhh i znow młyn no założyciel topic-u troche źle to sformuował no i vince go wyśmił heh no troszke sie niedziwie ale moze chlopak jakis początkujący heh no a tak na poważnie no to bez nerwów koledzy

pozdrawiam

skoro początkujący ( a tego nie wiemy) to niech nie pisze o ośmieszaniu bo to może się tyczyc tylko jego osoby, i troche szacunku w jego wypowiedziach tez by się przydało.....,
BTW. a ja go wcale nie wyśmiałem

Cytat:
2005-09-26 19:35:32, VinCe pisze:
słuchaj koleszko.... lat to ja mam odpowiednio

I co z tego powodu moze mam sie kłaniać???
Nie wiem to sie pytam, wystarczy mnie poprawic a nie wysówać jakies głupie stwierdzenia typu:wiecej koni itp.
Chodzi mi o coś takiego. Myslalem ze moze ktoś juz kupywał podobny tłumik i mogłby sie podzielić swoim zdaniem na ten temat
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=65705516
A tu ten zderzak TUNINGOWY http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=64454267

a czy ktoś Ci się karze kłaniać??? bo chyba nie ja... a odpowiednio lat to nie znaczy że jestem starszy od Ciebie....
EOT ..dalsza dyskusja nie ma sensu

moze sie uspokoicie...ja cie rozumiem vince... ale wiesz jak to jest kazdy ma wpadki a ty gofer tez troszeczke pomysl niz napiszesz bo tu ludzie bardzo zważaja uwage na błędy(teraz pewnie do mnie będziecie mieli ale) heh no a tak na temat tego zderzaka to słyszałem różne opinie...sam nieposiadam takiego ale słyszalem ze nienajlepszy jest zreszta załóż i zdaj relacje co i jak to sami sie przekonamy zreszta ty też

nawet sie nie zdenerwowalem pucek.... a juz się uspokoiłem
a żeby kolega nie napisał że mu nic mądrego nie odpowiedziałem to napisze mu że ...
zderzak kwestia gustu, mi sie zupełnie nie podoba...a na pweno nie będzie pasował stylistycznie do przedniego zderzaka RS....
jelłi chodzi o tłumik to nie jestem zwolennikiem głosnych tłumikow w tuningowanych autach a ten zapewne będzie głośny... wygląd równiez kwestia gustu....

No sam ten tylny zderzak to nie za bardzo, jeżeli już to z przodem i progami, ale czy ja wiem

Raczej bym sobie tego nie założył.

Wracając do tematu pragnę zauważyć nasilającą sie ostatnio tendencję że nowo rejestrujący się użytkownicy forum są coraz ostrzejsi. Przykładowo człowiek taki, który na forum nie spędził nawet miesiąca jest tak dzielny i ambitny że już drugiego dnia popada ze wszystkimi w konflikt a trzeciego poucza co na forum wolno czego nie , że ten watek nie do tego działu, że należy użyć wyszukiwarki( choć sam zdublował już 5 tematów typu:mulenie, spalanie,daty produkcji itp ).
Pragnę przypomnieć tym nowym z ostrym temperamentem, że w życiu wskazana jest pokora a od każdego można sie czegoś nauczyć. Jednno nie przychylne nam słowo nie jest powodem do wszczęcia awantury lub opuszczenia forum. Każdy tu znajdzie miejsce dla siebie.I najistotniejsze króluje zasada głupie pytanie-głupia odpowiedź, jeżeli chcemy konktetnej pełniej i merytorycznej wypowiedzi to i tak formułujmy pytanie. Bo jak pytanko brzmi mniejwięcej tak: chce taki bajerancki cwancyk do mojego essia to jaka może być odpowiedź..........

PS do osób które wiedzą że to o nie chodzi: nie znająć kogoś ani osobiście ani chociażby z forum nie piszcie mu koleś ok? Bo ów koleś niekiedy mógłby być twoim ojcem a po drugie ów koleś niekiedy ''zjadł zęby" na temacie w którym zaczysz mądrować.
Sory to tylko taka moja osobista dygresja

dobrze gada, dobrze gada !!
piwo mu!!

Eeee tam piwo... Flaszkie mu!! Koniec tego spamowania