Pilne...Padnięty przepływomierz???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Silnik X25XE 1997 , bez gazu....aftomat
Objawy... szarpie w całym zakresie obrotów , od 1700 do 2300 zachowuje sie jakbym po tarce jechal , spalanie poszlo w gore o miej-wiecej 5 litrow.
Zczytałem kody na spinacz wychodzi ze przepływomierz...ale?
Czy przy tych objawach o których pisze mozna miec pewnosc ze to przepływomierz, troszke kosztuje a jesli jest dobry....
Dodatkowo bede wymieniał uszczelki pod pokrywami zaworow...przecieka i pewnie w gniazdach olej.... i cobie na kolektor kapie ...mala zadymka sie robi.. ... czy jest pewny sposob sprawdzenia czy to to ustrojstwo...ktos kiedys pisal (chyba Provo) ze calkiem go wymontowc i zobaczyc czy dalej beda takie objawy... ktos jednak moze przerabial temat?

A może to tylko zaolejone kabelasy od świeczek?
Wypnij wtyczkę od przepływomierza i zobacz co się będzie działo.

Jedź na szrot,podepnij drugi i sprawdź,przecież nie musisz od razu kupować...

Cytat:
2005-09-27 07:57:18, muciosV6 pisze:
...ktos kiedys pisal (chyba Provo) ze calkiem go wymontowc i zobaczyc czy dalej beda takie objawy... ktos jednak moze przerabial temat?

Łatwiej po prostu wyjąć wtyczkę.

Przerobione w x20xev i x30xe - oczywiście kontrolka się zaświeci, ale jeździ bardziej normalnie (jeżeli to przepływomierz).

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Wiec uczyniłem jak sugerowała straszyzna i bez zmian, chyba wpierw rozwiaze problem z pokrywa zaworow i lejacym sie olejem... moze to ma jakis zwiazek? choc to spalanie ... musi byc inna przyczyna, zobaczymy.
Apropo wymiany uszczelek.. wymieniac jedna strone czy obie - cieknie tylko po prawej...ale skoro juz bvedzie rozebrany.. ze mnie raczej kiepski mechanik a na warsztacie wszyscy obie .... 130 bedzie razy 2

Zmieniaj obie. I tak kolektor dol. do wyjęcia i jego uszczelki do wymiany.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec