| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Inferno Sympatyk FEFK Galaxy, Citroen C5 Kaletnik | 2006-04-27 14:15:09 Czy ktos z was spotkal sie z takim czyms, az mnie szlak trafil, mianowicie trafila mi sie okazja nabycia 14' od sierry z oponkami za nie wielkie pieniadze, pojechalem odebrac fele dla pewnosci sprawdzilem czy pasuja i wszystko bylo oki rozstaw 4x108 otwor centrujacy ok, po dokreceniu felgi sruby mocujace przeszly na wylot przez otwory, okazuje sie ze sierra ma szpilki i nakretki a moj essi sruby i tu jest roznica 6 mm w podkladce Niestety w sklepie sprawdzili wszystkie katalogi z srubami i okazalo sie ze nic nie da sie z tym zrobic ![]() |
![]() pepe_20 BMW chorzów | 2006-04-27 14:19:29 ja mam dwa komplety aluminiowych felg i wlasnie jedne sa ze siery ale pasujom bez problemow a masz nakretki do alumow czy zwykle nakretki ? |
![]() pepe_20 BMW chorzów | 2006-04-27 14:21:13 sory nie przeczytalem dokladnie ![]() |
Inferno Sympatyk FEFK Galaxy, Citroen C5 Kaletnik | 2006-04-27 14:21:56 No wlasnie pisalem ze ja mam sruby nie nakretki i te co mam sa do alu ale sa mniejsze niz nakretki w nowszych rocznikach |
![]() pepe_20 BMW chorzów | 2006-04-27 14:31:34 no wlasnie nie mam pojecia bo ja mam szpilki i nakretki sory!! |
Inferno Sympatyk FEFK Galaxy, Citroen C5 Kaletnik | 2006-04-27 14:35:19 No wlasnie caly problem na tym polega ze nakretki maja 28 mm podkladke a sruby 22 mm i wedlug katalogow nic z tym nie idzie zrobic, najgorsze jest to ze jest to kolejna roznica przez ktora nie mozna dobrac felg, tak wiec mamy rozny otwor cetrujacy, rozny rozstaw srub i do tego jeszcze srednice otworu sruby ![]() |
boru Sympatyk FEFK cabrio mk4 penelope dabrowa g. | 2006-04-27 16:33:55 no ja pisalem o czyms podobnym troche wczesniej a mianowicie potrzebne byly mi sruby o srednicy lba 25mm (ale dluzsze 40mm)zeby dobrze trzymaly sie w feldze natomiast kazdy ma 21/22mm
i myslalem o czyms na wzor podkladki pod ten leb stozka ale to nie jest takie proste :/ (zreszta nikt mi nie odpowiedzial wtedy z tego co pamietam) jeden koles z allegro napisal ze ma takie sruby do forda ale 13zl/szt :O aha...ja teraz mam na alusach normalnej dlugosci sruby wlasnie ze srednica lba 25mm i dostalem je od kolesia ktory sprzedaje felgi/opony wiec popytaj w okolicy moze cos maja (ten koles nie mial natomiast dluzszych 40mm takich jakie potrzebowalem na dystanse) pozdro |
Inferno Sympatyk FEFK Galaxy, Citroen C5 Kaletnik | 2006-04-27 16:38:15 Narazie to i tak juz po ptokach musialem na biegu zmieniac kola i kupilem stalowki 14' z oponami za 160 pelenow jak uzbieram kase i znajde takie sruby to wezme te alu ![]() |