Stacje LPG...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak jest ze stacjami gazowymi w czechach i austrii?Gdzie one się znajdują?czy tak jak w polsce przy drogach jako małe jednostki czy na duzych stacjach!Czy lepiej zaopatrzyc sie w benzynke bo ciezko tam z gazownią?Jakie ceny są w tych państwach może sie ktoś orientuje?Wielkie dzieki za pomoc!!!!!!!

Jade pod koniec lipca na obiazdowke to zobacze

pozdr

Dla mnie za późno bo wyjeżdzam w przyszłym tygodniu!!!!!!!!!Dzięki!!!!!!!!!

Uuuups no to w takim razie licze ze ty nam powisz jak jest. Ja stawiam ze tak samo jak i u nas

pozdr

nie wiem ja w austrii, ale w czechach nie ma problemu z gazem, jest na wiekszych stacjach i w przydroznych stacyjkach tylko z gazem (tak jak u nas - butla i kibel)
Cena po przeliczeniu ta sama

A jakiego zaworu używają w Czechach. Polskiego czy Niemieckiego?

polskiego, nic nie musisz miec dodatkowo. Pojechalam i nie mialam najmniejszych problemow z znalezieniem stacji i zatankowaniem. Chociaz rozbieznosc cen mieli momentami spore (miedzy stacjami)

Przy okazjii. W Belgii używają tego samego zaworu co w Niemczech. W Holandii jest natomiast zupełnie inny

Oto ceny:
Niemcy około 0,59 euro
Belgia około 0,33 euro

[ wiadomość edytowana przez: pawol dnia 2004-06-07 15:35:42 ]

Tutaj jest ta strona z której wydrukowałem namiary stacji

http://www.gas-tankstellen.info/_en/

Trzeba potem dać na napis ENTER (cieżko mi go było wypatrzyć więc wspominam)

jeden zlepszych linków http://www.lpg.mtl.pl/ - w znacznej czesci sprawdzony

Planuje za tydzien obiazdowke Polska->Niemcy->Austria->Grecja->Wlochy->Francja
Jakich zaworków oni uzywają? Czy potrzebuję przejścówek czy powinni je mieć na stacjach?
Jeśli potrzebuje to gdzie to kupić i ile to kosztuje?

Niemcy Wlochy i Francja ten sam zawor tankowania co w Polsce wiec nie powinienies miec problemow co sie tyczy Austrii to jest wielki problem by znalezsc jakakolwiek stacje a poza tym tam pracuja OD 7 - 15 czasem do 20 tej wiec musisz sie sprezac np: GRATZ ma tylko 2 stacje z LPG wiec nawet jak pytasz gdzie i jak to nie wielu miejscowych wie o co tobie chodzi zazwyczaj kieruja na stacje gdzie mozesz wymienic butle LPG wiec pytaj dokladnie, Pozdro i szerokosci.

Panowie, czy moglby ktos jeszcze sie wypowiedziec na ten temat? Bo na roznych forach zdania sa podzielone a w przyszlym tygodzniu jade!!!!

Wrocilem. Wszedzie (Niemcy, Wlochy, Austria, Czechy) ten sam zawor. Samoobsluga tylko u Niemcow.

I tankowalem w Austriii

A podobno sie nie da, hehehe. Stacja OMV przy autostradzie