Przerywa paliwo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moje Acc boryka sie z gupim problemem. W momencie kiedy nie ma za wielkiego poziomu paliwa w baku zaczyna swiecic sie rezerwa(jeszcze mruga) auto zaczyna przerywac prace, po tem czym mniej paliwa tym gorzej. Objawia sie to podczas przyspeiszania ze ma chwilowe braki paliwa szarpnie i dalej ciagnie. Z poczatku myslaem ze pompa paliwowa dokonala zywota ( w koncu miala podniesione cisnienie paliwa) jednak to nie ona. Zminielm stacje bezynowa, zalalem do pelna wyjezdizlem (mysle jakis brod) ale znowu to samo. Kupilem przeczyszczacz do ukladu paliwowego wlalem i dalej nic :/ .

Pytanie do was co ile wymienia sie filter paliwa, i czy ktos kiedys mial podbne objawy ??

No nie mowcie ze nikt z was nie wie co ile fitr wymieniac

Może ci sie czujnik rezerwy zawiesza i źle pokazuje, a ty myslisz że masz wiecej w baku!
Filtr co 20tyś ale jak kto woli bo wiadomo jakie paliwo jest

heheh ja mam cos takiego samego w scoupe i to juz znaczy ze paliwa jest strasznei malo ale na takim szarpaniu mozna zrobic jakeis 15-20 km wiec sie niemartw pozdrowka

Czy tak trudno popatrzeć do Instrukcji obsługi??

To ja ci odpowiem, w accencie filtr paliwa wedlug instrukcji wymienia sie co 60 tys. km.
Pozdrawiam

solution - nie jeździć na małej ilości paliwa ani to zdrowe ani to oszczędne - i tak w końcu zatankować trzeba....najlepsza droga do przytkania pompy itd

Mam to samo!

Niestety dzisiaj zatankowalem pól baku i dalej przerywa(pracuje jakby na 3 swiece)
Dodam ze na gazie idzie jak burza i pracuje normalnie!!!

Czyżby pompa paliwa zakończyła żywota ?????
Będe wdzięczny za wskazówki

powyżej było info - pierwszy etap zalać jakies firmowy shit do czyszczenia wtrysków.... pojeździć na benzynie...jak nie poprawia się to co z filtrem benzynki kiedy był zmieniany? ....

Filtr paliwa chyba......nie byl zmieniany!
Auto zagazowałem zaraz po kupnie i zrobilem 60 tys km,szczerze mówiac zapomnialem o zmianie filtra paliwa(pamietalem o filtrze gazu )-teraz ma 150tys...

Witam
No i stało sie, oszukał mnie wskaźnik paliwa, pokazywał że jeszcze paliwko jest a tu nie ma, dolałem paliwo i mam problem samochód nie chce zapalić, kręcił aż zdechł akumulator, teraz mam pytanie, czy mam go naładować i kręcić aż odpali czy trzeba wcześnie coś pokombinować a może na zaciąg?