Jak podłączyć KINO DOMOWE z TV [rysunek]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

Mam pewien problem nie wiem jak podłączyć/współgrać kino domowe z telewizorem , by nie tylko móc ogladac filmy jako DVD ale także jako normalną telewizje [polsat, tvn itp]. W telewizorze mam 2 x euro... a tu rysunki tylnych scian: wzmacniacza i odtwarzacza.

z GORY DZIEKI WIELKIE!!

Podłaczam się do wątku - tez jak mam włączone DVD to się nie da oglądać TV - czy to normalne? Nie śmiejcie się bo po prostu się na tym kompletnie nie znam a wkurza mnie to bo na moim wspaniałym pilocie od DVD Grundig nie ma szegoś takiego jak wyłącznik i żeby je wyłączyć musze wstawac i iść do telewizora.
Acha, DVD mam podłaczone przez Eurozłacze

Antenę podłącz do telewizora, wyjście audio z jednego euro daj np do aux we wzmacniaczu, wyjście audio z dvd (SL, SR? nie wiem) podłącz do wejścia cd/vcd we wzmacniaczu, wyjście wideo z dvd (nie wiem które to?) podłącz do wejscia wideo na drugim euro w TV.

Będzie tak: TV z anteny, dźwięk po ustawieniu wejścia wzmacniacz na aux; obraz z dvd na drugim euro, dźwięk na wejściu cd/dvd na wzmacniaczu.

Może ktoś wymyśli lepiej, ja dvd i kina domowego nie posiadam , ale tak bym kombinował.

EDIT: nie zauważyłe, że w dvd też jest euro - można wtedy próbować podłączać kablem euro-chinch.

[ wiadomość edytowana przez: Smutny_Gizd dnia 2005-09-29 10:43:52 ]

Cytat:
2005-09-29 10:41:10, Smutny_Gizd pisze:
Antenę podłącz do telewizora, wyjście audio z jednego euro daj np do aux we wzmacniaczu, ...

no to wszystko chyba wyjasnia... poprostu nie dostalem takiego kabla, typu EURO-CHINCH

mozna to kupic w sklepie??

Cytat:
2005-09-29 15:23:43, _dOMAN pisze:
no to wszystko chyba wyjasnia... poprostu nie dostalem takiego kabla, typu EURO-CHINCH mozna to kupic w sklepie??

Dziś do 19 w TrafPunkcie

Cytat:
2005-09-29 15:31:21, Sajmon pisze:
Dziś do 19 w TrafPunkcie

Kabelek kupiłem EURO-CHINCHx6, i wszystko dziala jak ta lala
Bylo ciezko, bo do sklepu latałem az 3 razy wymieniajac kable z 2chinch, na 4chinch'e, az wkoncu 6chinch przypasowało, z tego wzgledu ze tam sa wyjscia Prawy-lewy, nigdzie indziej tego nie bylo

Dzieki Sajmon za wskazówke!!

POZDRAWIAM