| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
aper BMW 525i 24v Kiedyś Opole, teraz UK | 2005-10-15 23:25:06 Witam i mam kilka pytań.
Jaki gaz byłby dobry do BMW 525i (e34) rok od 93 w górę silnik 2.5l 24V 6 cylindrowy rzędowy, zminne fazy rozrządu VANOS, 192KM. Jakie są opcje i jakie koszta z tym związane? Następne pytanie to czy można instalację z takiego autka wymontować po np. 2-3 latach użytkowania i zamontować w BMW 528i lub 530i (e39) rok 97 w górę? Czy jest to technicznie możliwe i opłacalne? Jaka jest żywotność takiej instalacji? Jaka instalacja nadawałaby się najlepiej do wyżej wymienionych aut? Czy kierownica z prawej strony (auto Angielskie) ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o instalację gazową? Jakieś ograniczenia technicze itd.? Ostatnie pytanie to gdzie w okolicach Opola, Wrocławia lub Katowic (jestem z Opola!) lub gdzieś w okolicy można założyć dobry gaz? Z góry dziękuję za uwagę i za wszelką pomoc! Pozdrawiam APER |
aper BMW 525i 24v Kiedyś Opole, teraz UK | 2005-10-17 19:46:50 Croma1 a ile taka przyjemność kosztuje?
Następnie jak byłoby z przełożeniem takiej instalacji do nowszego modelu? Czy to wogóle ma sens i czy jest opłacalne? Ile można pojeździć na takiej instalacji (przebieg!)? Co z sekwencją? Też by podpasowała? Dziękuję i pozdrawiam Aper |
aper BMW 525i 24v Kiedyś Opole, teraz UK | 2005-10-17 21:32:47 Szanowni Użytkownicy
Jestem nowy na Lpg forum i kompletnie nie miałem jeszcze styczności z instalacją gazową! W związku z tym prosiłbym o udzielenie mi jakiś porad, a nie tylko na zaglądnięcie na mój post i pozostawienie go bez komentarza! Wszelkie odpowiedzi bedą mi bardzo pomocne i bedę wdzięczny za jaką kolwiek poradę! Z góry dziękuję!!! APER. |