Michu Białystok | witam, mam w swoim autku 1.5, 1998 r, następujący problem: w układzie kierowniczym pojawił ię trudny do zidentyfikowania luz, samochód był na tzw. "szejkerze" - nie stwierdzono żadnych luzów na drążkach, czy np. stabilizatorze, a jednak w momencie wolnej jazdy auto potrfi zmieniać LEKKO kierunek jazdy, odczucie jest takie jakby zazynało pływać, nasępnie jest bardzo podatne na podmuch wiatru i to szczgólnie przy wolnej kjeźdxie np. 60 km/h, reaguje na wszelkiego typu koleiny (od razu ściaga go w bok), a także mam odczucie, czasami, jakby auto ruszając zaczynało jechać lekkim skosem ,nie prosto przód, a toremjakby było skoszone np. zawieszenie, jednak tood razu mija i nie pojawia si to zawsze.wszelkie poyższe odruchy wózka nasilają ię po przejechaniu róznego rodaju wertepów. Ponadto w ostatnim czasie zauważyłem że samochód zaczyna zminiać tor jazdy w zakręcie (tu akurat wysepuje to przy zybkij jźdxie, np,. zaczyna samozynni zacieśniać tor jazdy). Moim zdaniem cos w wózku jest napewno nie dokręcone, le jak spomniałm w żaden sposób taja nie potrafi tego namierzyc. Jeżliktoś zetknął się z podobnym zdarzeniem to będę wdięczny za wszelką podpowiedx. PS dodam, że auo ma wspomaganie, co zdaniem servisu wyklucza możliwośc luzów a przekładni, ale czy to prawda. Wiemy jaki poziom prezentują oba sevisy firmowe. Michał |