Jaki gaz do COUPE???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć!
Chciałem sie dowiedzieć jaki gaz można założyć do Hyundaia coupe FX 2.0 16V 1997r ?
Czy musi to konieczne być gaz sekwencyjny czy jakiś tańszy może być?
I jaki ma kolektor bo jeszcze go nie mam i niewiem?
dzięki za odp

[ wiadomość edytowana przez: freza2 dnia 2005-09-26 17:04:51 ]

jest to taki sam silnik jak w lantrze. ja mam gaz 2 generacji firmy brc i dalem za niego 1800 zł z butlą w kole. jestem bardzo zadowolony. co do sekwencji to wiadomo iż jest to lepsze rozwiązanie ale niestety droższe. na sekwencji jest też mniejszy spadek mocy niż przy starszych instalacjach,, natomiast przy 2 generacji przy dobrym wyregulowaniu( oczywiście przy takim że przeglądu raczej nie przejdziesz ale zawsze można na chwile ustawić zgodnie z normą ) spadek mocy jest prawie niezauważalny. w końcu to 139 kucy

kolektor jest normalny, żaden plastik

pozdro

zalezy o co Ci chodzi i ile jeździsz...bo im wiecej tym szybciej się zwraca..... 2 generacja do 2k spokojnie mozna założyc bo mi to działa rewelacyjnie ale jeśli 4 gen mozna juz za 3,5 zrobić to nie wiem czy dziś bym się na to nie skusił ..... jak już 4 gen to koniecznie niech zdejmują kolektor do wiercenia nie daj sobie wmówić ze mozna inaczej....no chyba ze lubisz wióry latające po cylindrach ...acha ja mam akurat elpigaz tez ok. Przy okazji koniecznie zrób sobie wlew gazu pod klapka od paliwa - da się i ładnie wygląda

Arturo tak z ciekawosci zapytam:

Ile pali Ci gazu na trasie, w trybie mieszanym i w jezdzie tylko po miescie? I jak wyglada Twoja jazda... czy w miescie jezdzisz spokojnie, czy lubisz "szybko docierac do celu".. ?